Fædrelandsvennen

– Alvorlige beskyldnin­ger

- STEFFEN STENERSEN

Jerv-ledelsen vil enn så lenge ikke stenge ute den aktuelle supportere­n etter rasismebes­kyldningen­e søndag.

Det var etter kampen mellom Jerv og Mjøndalen at bortelaget­s spillere feiret rundt og på Jerv-kaptein Glenn Andersens firmabil.

Det fikk en supporter like ved til å tenne på alle plugger, og det ble en ordvekslin­g av den uvennelige sorten i etterkant.

Mjøndalen-spiss Amahl Pellegrino hevdet i etterkant at han hadde blitt utsatt for rasistiske tilrop:

– Det er en idiot som kommer og roper ting han ikke bør, rett og slett, forklarer Christian Gauseth til NTB.

– NOE VI TAR På ALVOR

Daglig leder Rune Jakobsen i Jerv sier til Fædrelands­vennen mandag at de har vært i dialog med begge parter.

– Foreløpig er det en sak som Jerv ikke er en del av. Dette er noe som har skjedd mellom spiller og supporter. Samtidig er det noe vi tar på alvor, og det er ikke bra at det har skjedd hos oss, sier Jakobsen.

– Vil det bli aktuelt å ute- stenge den aktuelle supportere­n?

– Dette er alvorlige anklager og beskyldnin­ger. Det må være helt på det rene hva som har skjedd før vi foretar oss noe. Det er en sak mellom de to partene. Så er det viktig for oss å si at vi tar avstand fra all rasisme, sier Jakobsen.

– LATTERLIG PÅSTAND

Agderposte­n har vært i kontakt med den aktuelle supportere­n. Han benekter å ha kommet med noen rasistiske tilrop.

– Jeg har aldri vært rasistisk. Jeg har mange kompiser av utenlandsk opprinnels­e. Dette er en helt latterlig påstand. Jeg har overhodet ikke sagt noe rastistisk, sier han til avisen.

Jerv-kaptein Glenn Andersen måtte bare le av at Mjøndalen feiret rundt bilen hans, men synes ikke noe om eventuelle rasistiske tilrop.

– Hvis det har skjedd rasistiske tilrop, så beklager vi på vegne av Jerv og supporterg­ruppa. La oss håpe det ikke var rettet den veien. Pellegrino er en god fotballspi­ller og scorer målet som gjør at Mjøndalen vinner 1–0, sier Andersen til Agderposte­n.

 ?? ARKIVFOTO ?? Jerv-sjef Rune Jakobsen, her fra tiden som sportslig leder i Start, sier rasismebes­kyldningen­e er alvorlige.
ARKIVFOTO Jerv-sjef Rune Jakobsen, her fra tiden som sportslig leder i Start, sier rasismebes­kyldningen­e er alvorlige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway