Fædrelandsvennen

Nå blir Sirdal-hestene omplassert igjen

- EIRIN MARGRETHE FIDJE

Datteren til Mydland-paret fikk i sommer eierskap til alle hestene på gården. Nå leter Mattilsyne­t igjen etter nye eiere til hestene.

SIRDAL: Mattilsyne­t leter etter nye eiere til 20 hester og tre føll fra gården Mydland i Sirdal. I november i fjor hentet Mattilsyne­t 40 hester på gården Mydland i Sirdal, etter at eierne ikke hadde avviklet hesteholde­t slik de var pålagt.

Mydland-parets datter gjorde krav på hestene, og vant i juli fram i Jaeren tingrett, der hun ble tilkjent eierskap til alle hestene. Vedtaket trådde i kraft 1. august, men to måneder senere har datteren fortsatt ikke funnet en tilstrekke­lig måte å ivareta dyrene på, melder Mattilsyne­t i en pressemeld­ing.

– Eier har hatt over to måneder på seg til å finne gode løsninger for hestene sine. Vi sørger nå for å finne gode, permanente hjem til de 20 hestene og 3 føllene som eier ikke har ivaretatt, sier Odd Ivar Berget i Mattilsyne­t.

I forkant av behandling­en i Jaeren tingrett poengterte Berget overfor Faedreland­svennen at datteren da var under 18 år, skoleelev, og ikke hadde fast inntekt. Mattilsyne­t krevde derfor en avklaring fra datterens advokat på hvordan et eventuelt hestehold skulle gjennomfør­es i praksis.

Hestene datteren per oktober ikke har tatt ansvar for, har siden i fjor vaert i Mattilsyne­ts forvaring, og er i god form etter å ha fått godt stell hos ulike oppstaller­e.

Fem hester ble avlivet da Mattilsyne­t hentet hestene på gården i november, hovedsakel­ig på grunn av alderdom, og ikke på grunn av hestenes fysiske tilstand.

Hos flere av hestene som ble hentet avdekket undersøkel­ser ble det påvist mangelsykd­ommer, og flere var «påfallende tynne og avmagrede».

 ?? FOTO: PRIVAT ?? To av hestene som ble hentet da Mattilsyne­t aksjonerte på Mydland-gården i november i fjor.
FOTO: PRIVAT To av hestene som ble hentet da Mattilsyne­t aksjonerte på Mydland-gården i november i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway