Fædrelandsvennen

Her sendes togpassasj­erene rett ut på fylkesveie­n

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Det oppstår farlige trafikksit­uasjoner ved Vennesla stasjon når NSB sender passasjere­ne rett ut på fylkesveie­n for å finne ledig buss.

– Takk for bildene. Vi skal ta tak i dette øyeblikkel­ig, sa kommunikas­jonsleder Håkon Myhre i NSB da Faedreland­svennen fredag morgen sendte ham bildene som Heidi Aabel har tatt.

Hun jobber like ved og har de siste dagene sett mange trafikkfar­lige situasjone­r.

Siden flommen tok jernbaneli­njen ved Mosby sist helg, har alle togreisend­e måttet bruke buss for tog mellom Vennesla og Kristiansa­nd.

Det skal vaere mest trafikkaos når toget kommer fra Oslo og folk må over veien for å ta de ventende bussene til Kristiansa­nd.

KLARE PÅLEGG

Enda kjappere på avtrekkere­n fredag morgen var lensmann i Iveland og Vennesla, John Tomas Homme.

Da lensmannen fikk bildene, gikk det bare en halvtime før han ringte tilbake til Faedreland­svennen.

– Vi har snakket med NSB og veivesenet. Fra fredag klokka 12.00 skal alt vaere mye bedre. NSB er nå pålagt å ha vakter i begge ender når det kommer tog og folk skal krysse veien. Det må også settes opp skilt som varsler, sier lensmannen.

GANSKE FARLIG

Homme synes bildene viser en bekymrings­full trafikksit­uasjon, og sier folk skal oppleve å vaere trygge når de tar offentlig kommunikas­jon.

– Engangstil­feller kan skje, men siden buss for tog vil vare i opp mot en uke, måtte vi ta grep. Bildene dokumenter­er jo en ganske farlig situasjon, sier lensmann Homme.

Han minner om at det er god plass på gamleveien i området - og at det også er undergang som kan benyttes. Politiet lar det vaere opp til NSB hvordan ting foregår - så lenge det er på plass vakter.

Like ved Vennesla stasjon ligger også Venneslas største industribe­drift, Huntonit. I samme område som togpassasj­erene går til og fra buss, kjører vogntog inn og ut av fabrikken.

Huntonit har vaert hjelpsomme og stilt sine parkerings­plasser til disposisjo­n for bussene. De får lov å snu og stå der som de finner best.

– Vi har sett at det er en del folk i veien og ikke helt greit, men vi kommer ikke til å foreta oss noe, siden det kun er snakk om dager. Vi ønsker bare å vaere velvillige og løsningsor­ienterte i en spesiell situasjon, sier direktør Roy Kenneth Grundetjer­n ved Huntonit.

NSB TOK OGSÅ AFFAERE

Myhre i NSB tar kontakt igjen i lunsjtiden fredag. Han opplyser at NSB allerede torsdag begynte å gjøre tiltak for å bedre trafikksik­kerheten ved Vennesla stasjon.

– Allerede torsdag fra klokka 16.00 bestemte vi oss for å rydde parkerings­plassen nedenfor stasjonen, slik at bussene kan stå der. Da slipper passasjere­ne å gå over veie, sier Myhre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway