Fædrelandsvennen

Stengt gangvei i Haegeland tas opp i fylkesting­et

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Stengninge­n av den gamle kirkeveien i Haegeland blir nå fylkespoli­tikk. Vidar Kleppe vil ha veien åpnet.

– Hvorfor i all verden stenge en gang- og sykkelvei som eldre og bevegelses­hemmede i Haegeland så inderlig ønsker å beholde? spør Demokraten­es Vidar Kleppe.

Nå tar han saken opp i fylkesting­et gjennom et skriftlig spørsmål. Han mener Vest-agders fylkesordf­ører må engasjere seg for å få veien gjenåpnet. Kleppe viser til at fylkeskomm­unen har samarbeids­avtaler med alle kommuner.

– Vi finansiere­r gangveier mange plasser for å bedre trafikksik­kerheten. Da kan vi ikke sitte og se på at viktige veier stenges, sier Kleppe.

Fylkesordf­ører Terje Damman vil svare på utfordring­en i fylkesting­et 25. oktober.

Veistubben fra Haegelands­heim opp til kirka har vaert en konfliktsa­k i årevis. Den går gjennom tunet til Sp-politiker Torhild Steinsland Haegeland.

Hun og mannen krevde veien stengt. Rådmann Svein Skisland ba kommunesty­ret om å stenge – og det vedtok Vennesla kommunesty­re mot stemmen til Partiet de kristnes representa­nt.

Eldrerådet i Vennesla, fylkeseldr­erådet og råd for funksjonsh­emmede har vaert mot å stenge. I lokalmiljø­et har mange ønsket veien åpen. Det er letteste og enkleste vei opp til kirke og kirkegård. Alternativ­et er en lang omvei med bratte bakker.

 ?? FOTO: ODD-INGE ULEBERG ?? Stridens kjerne. Kommunesty­ret i Vennesla har stengt denne veien. Mange andre vil ha den åpen.
FOTO: ODD-INGE ULEBERG Stridens kjerne. Kommunesty­ret i Vennesla har stengt denne veien. Mange andre vil ha den åpen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway