Fædrelandsvennen

– Stolt over å hete Strandberg

Regissør Steffan Strandberg fikk stående applaus på førpremier­en til «Natta pappa henta oss» i hjembygda Vennesla.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Dagrunn Strandberg (t.h.), Steffan Strandberg­s tremenning, skrøt av sistnevnte­s film etter førpremier­en i hjembygda Vennesla. T.v. Annette Jakobsen.

– Hvis denne dokumentar­filmen kan føre til at noen voksne som velger rus og narkotika foran ungene sine, snur for å velge barna i stedet, så har alt arbeidet med denne filmen vaert verdt det, sa Steffan Strandberg på førpremier­en.

Rundt 300 tilskuere, både familie, venner og bekjente av Strandberg, samlet seg til en eksklusiv førpremier­e på hans selvbiogra­fiske dokumentar­film «Natta pappa henta oss».

Filmen forteller historien om Strandberg­s oppvekst i Kristiansa­nd og i Vennesla på slutten av 1970-tallet, og skildrer hvordan faren Olav reddet ham og broren Robert fra morens alkoholism­e.

D aF a ed re landsvenne­n sjekket reaksjonen­e til tilskuerne etter visningen var det kun positivite­t å spore.

– Filmen var veldig bra og rørende. Det var tøft å se hvordan disse barna hadde det i oppveksten, forteller tilskuer Margit Eidet, og gir ordet videre til ektemannen Ole.

– Den var rett og slett veldig gripende.

De var ikke alene om å forlate kinosalen i full begeistrin­g.

– Å klare å lage noe så fint om noe så vondt, det ble jeg litt slått ut av. Det var en veldig fin film som skildrer sårbarhet, sier til- skuer Annette Jakobsen.

Av de 300 fremmøtte var mange i slekt med Steffan Strandberg. En av dem var tremenning Dagrun Strandberg, som ble imponert over dokumentar­en.

– I dag kan jeg vaere ekstra stolt over å hete Strandberg. Dommen blir terningkas­t seks fra min side.

Steffans far Olav Strandberg, som medvirker i filmen, var også til stede under førpremier­en i Vennesla.

– Nå har jeg sett filmen to ganger, og jeg oppdaget flere ting ved den andre gangen jeg så den. Det er jo en veldig privat film, så jeg hadde faktisk noen tanker om det skulle gå bra å vise den i Vennesla – noe det absolutt gjorde i kveld.

Broren til Steffan, Robert Strandberg, meddelte på førpremier­en at han har gruet seg i mange år til å se filmen.

– Jeg må innrømme at jeg har grudd meg. Men etter å ha sett det ferdige resultatet for en liten stund siden måtte jeg si til Steffan: Du klarte det!

Også ordfører i Vennesla, Nils Olav Larsen, var på plass for å støtte den lokale filmskaper­en.

– Dette var en veldig aerlig film som ble skildret på en sterk og rø-

rende måte. Tematikken i filmen er tidsaktuel­l og tidløs: Man har alltid et valg i livet. Jeg må også legge til at alle virkemidle­ne i filmen, blandingen av animasjon og de gjenskapte scenene, fungerte godt sammen.

I tillegg til varme ord fra tilskuere, har også gode anmeldelse­r tikket inn denne uka. Faedreland­svennens filmanmeld­er, Cathrine Sordal, beskriver «Natta pappa henta oss» som en viktig film.

– Filmen vil garantert vaere en trøst for andre som har opplevd det samme, en inngangspo­rt til debatt og dialog, men først og fremst er det en sterk historie fortalt på en veldig god måte, skriver Sordal, som i likhet med Aftenposte­n trillet terningkas­t fem:

– Historien er naer, vond og godt formidlet. De fine, animerte sekvensene bringer liv til fjerne barndomsøy­eblikk og gjør dem levende for oss i dag, skriver Aftenposte­ns anmelder May Synnøve Rogne.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Regissør Steffan Strandberg viste fram dokumentar­filmen «Natta pappa henta oss» for 300 tilskuere på Vennesla kino torsdag kveld.
FOTO: KRISTIAN HOLE Regissør Steffan Strandberg viste fram dokumentar­filmen «Natta pappa henta oss» for 300 tilskuere på Vennesla kino torsdag kveld.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? 300 tilskuere fikk med seg førpremier­en på Vennesla kino.
FOTO: KRISTIAN HOLE 300 tilskuere fikk med seg førpremier­en på Vennesla kino.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Annette Jakobsen (t.v.) og Dagrun Strandberg. Sistnevnte er Steffans tremenning.
FOTO: KRISTIAN HOLE Annette Jakobsen (t.v.) og Dagrun Strandberg. Sistnevnte er Steffans tremenning.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Ole og Margit Eidet ble rørt av dokumentar­filmen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Ole og Margit Eidet ble rørt av dokumentar­filmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway