Fædrelandsvennen

Aquarama – et sted for alle, og vel så det

Da Aquarama åpnet i 2013, var mottoet vårt «Ett sted. For alle». I motsetning til Melissa Lesamana (Fredagskom­mentar 13. oktober), kjenner vi tallenes tale og anleggets bruk. Vi benytter derfor anledninge­n til å påpeke faktafeil og belyse saken fra vår si

- UNNI MESEL, administre­rende direktør, Aquarama

En badebonanz­a» ingen ville ha?» Fra åpningen i mars 2013 har Aquarama Bad satt besøksreko­rd og forbedret driftsresu­ltatet hvert år. I 2016 landet besøkstall­et på rundt 340.000, eller i snitt naermere 1000 besøkende per dag. I badeanlegg­et alene. Tar man med treningsse­nter, spa, idrettshal­l, og øvrige naeringsfa­siliteter, kan dette tallet antakelig dobles.

«Prissjokke­t» Lesamana trekker frem unyanserte priseksemp­ler. Blant annet fordi hun i påstått pris for årsmedlems­kap for familie ikke tar hensyn til rabatter (50% f.o.m. 3. medlemskap i husstanden). Hun påpeker også feilaktig at «… pensjonist­ene heller ikke skulle få sin vanlige honnørraba­tt». F.o.m. åpning 22. mars 2013 har vi hatt honnørog studentrab­att, samt at vi tidlig etablerte pensjonist­svømming to ganger i uken til ytterliger­e rabattert pris. Videre sammenlign­er Lesamana årskortet i Dyreparken direkte med medlemskap i Aquarama. Dette er å sammenlign­e epler og paerer. Dyreparken­s badeanlegg er kun åpent halve året, mens Aquarama er et helårsanle­gg. Videre er vårt medlemskap et produkt tilpasset mosjoniste­r som går mer enn en gang i uken og som bruker anlegget til trening. Ved ett eller flere besøk per uke, betaler du omtrent det samme som for en inngang i den gamle svømmehall­en. For å få korrekt sammenlign­ing med Dyreparken, er det riktigere å se på enkeltinng­anger. Og etter vår mening tåler Aquaramas priser på enkeltbill­etter sammenlign­ing med enhver tilsvarend­e type familieakt­ivitet i regionen.

Imotsetnin­g til Lesamana, mener vi det er en rekke ting «å skrive hjem om». Ikke minst at Aquarama har blitt ett av Norges største og best besøkte svømmeog badeanlegg. Med 340.000 besøkende i 2016, har vi et publikumst­all på linje med de største anleggene ellers i landet. Vi er derfor uenige med forfattere­n om at «publikum svikter prosjektet».

Lesamana mener også at Aquarama ikke er blitt en turistattr­aksjon, samtidig som vi «lener oss på drittvaer» for å se lavere røde tall på bunnlinjen. Våre besøkstall fra fellesferi­er og øvrige skoleferie­r viser at vi har befestet vår posisjon som en viktig del av reiselivsm­arkedet på Sørlandet. I motsetning til Lesamana mener vi at vi har lykkes i vår grunnlegge­nde strategi om å kunne dra nytte av både turistmark­edet i ferietid og lokalmarke­det ellers i året. I tillegg må det jo vaere en styrke for reiselivet i regionen at det finnes gode aktivitets­tilbud for turistene også når det regner. OPs-prosjektet har feilet og det er en dyrekjøpt erfaring, skriver artikkelfo­rfatteren. Sannheten er at det er den private delen av det Offentlige Private Samarbeide­t som hittil har måttet legge 30 MNOK ekstra på bordet for å komme dit vi er i dag. For kommunen og skattebeta­lerne er den årlige kostnaden ikke bare fast og forutsigba­r, den er helt i tråd med intensjone­ne for et OPS; nemlig å minimere risikoen for det offentlige.

Lesamana mener heller ikke at Aquarama ble «… et velfungere­nde fritids-, idretts- og behandling­sanlegg for byens innbyggere». Dette er ikke korrekt. Byens svømme- og stupeklubb­er gjennomfør­er minst fire svømme- og stupestevn­er i året, blant annet Norges største svømmestev­ne; AQ Open. I 2016 hadde dette arrangemen­tet alene 700 deltagere, og inkluderer vi trenere, familiemed­lemmer og andre aktører, kan vi tredoble besøksanta­llet.

Utover vannidrett­en har Vipers flere ganger de siste årene satt publikumsr­ekord på seriekampe­r i eliteserie­n for kvinner, og Larvik mener vi har Norges beste idrettshal­l. Og Vipers har på sin hjemmebane Aquarama, for tredje sesong på rad blitt kåret til «Årets arrangør» i Grundiglig­aen.

Det Lesamana imidlertid ikke har fått med i sin Fredagskom­mentar, er det brede aktivitets­tilbudet og de ulike gruppene som er med på å gjøre Aquarama til «Ett sted. For alle». Småbarnsfo­reldrene på babysvømmi­ng og barselbadi­ng, skolene og barnehagen­e som har svømmeunde­rvisning, danseglade barn på Spinndans, medlemmer på treningsse­nteret, toppidrett­sutøverne fra Start og Vipers, ungdommene fra skolene i Kvadrature­n, alle de lokale klubbene (CKK, KCK, KRS Løpeklubb, KRS Triathlon m.fl.) som har Aquarama både som treningsse­nter og møtested. For ikke å snakke om alle gruppene som har fått et vesentlig bedre tilbud i det nye helsebadet, vannidrett­en som har opplevd en voldsom medlemsøkn­ing, og ikke minst kommunens 3. klassinger som for andre året på rad har fått et helt års gratis medlemskap.

Sett i lys av dette, mener vi ikke bare at Ops-samarbeide­t er vellykket, men også at Aquarama er et sted for alle – og vel så det.

Sett i lys av dette, mener vi ikke bare at Ops-samarbeide­t er vellykket, men også at Aquarama er et sted for alle – og vel så det.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Fra åpningen i mars 2013 har Aquarama Bad satt besøksreko­rd og forbedret driftsresu­ltatet hvert år, skriver artikkelfo­rfatteren.
FOTO: ARKIV Fra åpningen i mars 2013 har Aquarama Bad satt besøksreko­rd og forbedret driftsresu­ltatet hvert år, skriver artikkelfo­rfatteren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway