Fædrelandsvennen

Songdalen kommune for n-te gang

- ANSTEIN BIRKELAND Nodeland

Ordtaket lyder som kjent «tale er sølv, men taushet er gull».

●●I Songdalen kommune sitt styre og stell må en uten tvil ha masse gull (i motsetning til kommunekas­sa). Personlig synes jeg en burde vurdere å bruke litt «verbalt gull» på å holde kommunens innbyggere orientert om egen adferd/handling. Med den mengden av høyt utdannede fagfolk som kommunen rår over, blir det merkelig og fordummend­e at det ikke er mulig å besvare forhold rundt egen handling. Jeg tillater meg å lure på tilstanden i det offentlige i Songdalen kommune. Har det noe med prioriteri­nger eller personer å gjøre? Eller muligens ledersauen, er sauene nok en gang kommet ut på «vidda»? Eller er det tanken på den stadig tomme kommune kassa som tar all fokus?

Rent konkret viser jeg til mitt åpne brev til Songdalen kommune i avisen tidligere i sommer. Der jeg ber om svar, og i beste fall en ørliten beklagelse, angående konflikter som har versert mellom oss i det siste 7-8 årene. Telefonhen­vendelser og brev besvares ikke, avisinnleg­g likedan. Møter mellom kommunen og impliserte part ender i ren krangel. Og nå synes de siste hendelser å bli boikott av oss når vi henvender oss for tjenester som kommunen er pålagt å gi, ifølge overordned­e myndighete­r.

For min del er forholdet at jeg/ vi mister siste del av fra før av dårlig respekt, og har ingen tiltro til kommunens folk og styresett. Dette er selvsagt sterkt å beklage, samt klart ødeleggend­e for vårt arbeid og drift.

Kommunen har påtatt seg tjenester som skal formidles likt om en så heter Per eller Pål. Samt at norsk lov skal gjelde også i Songdalen kommune. Jeg vil ha meg frabedt lokale lover og tillegg her. Jeg eller vi spør og forventer svar på det vi spør om, og det er svarene som vi venter på som er grunnlaget for den videre gang i saken. Det er Songdalen kommune med sin handling som har laget den situasjon vi har i dag, utviklet etter songdalsk lov og regime. For oss er det i tillegg en hån og en måte å vise sin holdning på til den enkelte person, som gir oss enda flere spørsmål til ledelse, standard og utførelse.

Nå synes vi også å kunne bekrefte at også Fylkesmann­en driver og ignorerer spørsmål fra oss i denne samme sak. Jeg mangler nå bare en henvisning til en paragraf i lov/regelverk som vil kunne slå fast at loven er fulgt til minste detalj. Skal det bli Fylkesmann­en eller Songdalen kommune som «finner denne» eller lager en i fellesskap for anledninge­n?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway