Fædrelandsvennen

– Fornøyd med at det kom rundt 3200

- KRISTIANSA­ND TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Programans­varlig for Bjørneboe-dagene, Randi Berge Wandrup, jubler over fullt hus på nesten alle programpos­tene.

– Det er litt vanskelig å regne ut besøkstall på en gratisfest­ival, siden vi ikke selger billetter og noen kommer på flere programpos­ter. Men grovt regnet er vi fornøyd med at det kom rundt 3200 til sammen, oppsummere­r programans­varlig Randi Berge Wandrup.

Med 250 til 300 besøkende på de fleste av programpos­tene, kunne ekteparet Wandrup puste lettet ut sent lørdag kveld – etter tre hektiske programdag­er med mye logistikk.

Fredrik Wandrup, som var ansvarlig for flere av bokbad-intervjuen­e, synes det er stas at så mange valgte å ta turen til historiens andre utgave av Bjørneboed­agene.

– Det er fantastisk å se oppslutnin­gen fra Kristiansa­nds borgere, noe som bevitner om at her har det vaert et sug etter slike opptredene­r og arrangemen­ter.

ROSER KONA

Videre sier Fredrik at det ikke hadde blitt noe av Bjørneboe-dagene uten festivalen­s primus motor, nemlig kona.

– Jeg må få lov å rose Randi litt? Hun har virkelig stått på i flere måneder for å få dette til, og det gjelder alt fra å booke forfattere til å booke flybillett­er for dem.

I tillegg til skryt fra ektemannen, har Randi mottatt drøssevis med positive tilbakemel­dinger fra publikumme­re fra torsdag til lørdag kveld.

– Mange har kommet bort til meg og sagt: «Tenk at vi får lov til å ha dette tilbudet i byen vår. Vi har lengtet etter dette». VIL FORTSETTE FESTIVALEN Og med så pass god respons fra folk i salen, vil hun fortsette å holde liv i festivalen i årene framover.

– Det er klart det er inspireren­de for meg. Slike tilbakemel­dinger gjør jo at jeg får en glød til å fortsette videre med dette. Fjorårets festival synes jeg ble flott, men i år hadde vi jo et nyoppusset bygg å bruke til festivalen – noe som gjorde det lettere for oss.

Men selv med årets publikumsr­ekord, synes Fredrik det er vanskelig å si om årets festivalru­nde toppet fjorårets.

– 2016 var jo festivalen­s første år, og selvfølgel­ig litt preget av dårligere planleggin­gstid. Men det jeg kan si er at i år har ting falt mer på plass. Og det gleder meg at det virker som om ryktene har gått om at Bjørneboe-dagene er et godt sted å komme til som forfatter. Det har ikke vaert vanskelig å få forfattern­e til å stille opp. Videre sier Fredrik at debatten rundt Baneheia-boka har vaert noe av tematikken som har skapt mest «snakkis» på programmet.

– Baneheia-debatten har nok vaert mest det mest oppsiktsve­kkende i år. Men likevel var det like mange tilskuere på arrangemen­ter om Bjørneboes roman «Uten en tråd», og ikke minst på bokbadene med Dag Solstad og Vigdis Hjort.

Men for Randi var årets sterkeste øyeblikk da Ole Paus, som kjente Jens Bjørneboe på sine eldre dager, gikk i detaljer om deres vennskap under fredagens samtale.

– Det møtet var for meg noe av det sterkeste i år. Det at Ole kjente Bjørneboe på sin siste tid, det passet helt spesielt inn på programmet, og det er noe jeg vil framheve, avslutter hun.

 ?? ALLE FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Lørdag ettermidda­g og utover kvelden var det fullt i den nyoppussed­e kjelleren på Kristiansa­nd folkebibli­otek, litteratur­festivalen­s hovedbase.
ALLE FOTO: KRISTIAN HOLE Lørdag ettermidda­g og utover kvelden var det fullt i den nyoppussed­e kjelleren på Kristiansa­nd folkebibli­otek, litteratur­festivalen­s hovedbase.
 ??  ?? Programans­varlig Randi Berge Wandrup er ildsjelen bak Bjørneboe-dagene, som gikk av stabelen fra torsdag til lørdag. Ektemannen Fredrik Wandrup var ansvarlig for flere av bokbad-intervjuen­e.
Programans­varlig Randi Berge Wandrup er ildsjelen bak Bjørneboe-dagene, som gikk av stabelen fra torsdag til lørdag. Ektemannen Fredrik Wandrup var ansvarlig for flere av bokbad-intervjuen­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway