Fædrelandsvennen

5 På BJØRNEBOE-DAGENE

Dette svarer fem publikumme­re om hva de syns om årets festival og hvilket forhold de har til Jens Bjørneboes forfatters­kap.

- ALLE FOTO: KRISTIAN HOLE

Lena Anundsen:

– Intervjuet med Dag Solstad var veldig morsomt, og jeg må hylle Randi Wandrup som igjen har klart å få dette til! Jeg vil oppsummere det som et spennende program, men det kunne vaert enda mer provoseren­de tematisk, i Bjørneboes ånd. I stedet for å satse på de store navnene, kan det kanskje gjøres mer plass til mer utfordrend­e tematikk til neste år? Når det kommer til Bjørneboe så leste jeg flere av romanene hans da jeg var yngre. Jeg synes han belyste viktig tematikk som blant annet kritikken av fengselsve­senet.

Håkon Lyche:

– Det var mye spennende på programmet i år, men akkurat Jan Kjaerstad måtte jeg prioritere, siden jeg er halvveis i romanen. Hittil er den knallbra. Jens Bjørneboes forfatters­kap har jeg ikke så mye forhold til, men jeg har lest «Uten en tråd» for en god stund siden og den var absolutt spennende.

Anne Heggland:

– Jeg vil oppsummere årets festival som helt «superb». Det har vaert et veldig bra program, og det er faktisk første året jeg er her. Samtalen mellom Helge Torvund, Ole Robert Sunde og Kaja Schjerven Mollerin om mennesket og dikteren var et høydepunkt for meg. Ole Paus sitt foredrag om Bjørneboe var også spennende. Når det kommer til Jens Bjørneboe selv har jeg ikke lest bøkene hans siden gymnaset. Men i senere tid har jeg lest biografien om ham, signert Tore Rem. Den var meget bra.

Elin Fiske Lyngbø:

– Jeg synes programmet i år var spennende. Av høydepunkt­er må jeg trekke fram Hilde Hefte-konserten på torsdag kveld - som var vakker og gripende. På lørdagspro­grammet synes jeg Vigdis Hjorth og Jan Kjaerstad var mest spennende. Jeg har et godt forhold til Bjørneboes verker, og har lest flere av romanene hans, blant annet «Uten en tråd».

Kari Kosberg:

– Årets utgave av Bjørneboe-dagene har vaert veldig bra. Personlig synes jeg Ole Paus-foredraget var et høydepunkt, han er jo en fantastisk formidler. Fredagens debatt og foredrag om Bjørneboe med blant andre Cato Schøtz var også meget interessan­t. Som gammel norsklaere­r er det klart at jeg har et godt forhold til Jens Bjørneboe og hans verker, det var jo en viktig, obligatori­sk pensumdel. Selv husker jeg nok best romanen «Jonas». Men jeg synes også at essayene hans var meget godt skrevet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway