Fædrelandsvennen

Jeg ville ha full fyr i teltet, og Aquarama leverte fantastisk.

En heltent Kenneth Gabrielsen pisket så vel egne spillere som publikum da Vipers slo tilbake og vant en historisk kamp i Champions League.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg ønsker å få opp temperatur­en. Jeg var ordentlig i boblen i dag, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen etter 29–19-seieren mot storlaget Buducnost foran 1640 tilskuere i Aqurama.

Både kampen i seg selv, og seieren var historisk. Aldri før har det vaert spilt Champions League håndball på Sørlandet, og aldri før har et lokalt lag vunnet en kamp i Champions League.

FIKK JULING På TRENING

Laget var totalforva­ndlet fra debutkampe­n i turneringe­n forrige helg. I Frankrike vant Metz 30–22 mens lørdagens motstander, Buducnost, slo Bietigheim hele 32– 24 hjemme. Bedre ble ikke selvtillit­en da Vipers i tillegg svaert overrasken­de tapte 25–26 borte for Tertnes i midtuka, og med det mistet tabelltopp­en.

Gabrielsen måtte trykke på flere knapper for å få jentene til slå tilbake. Først ba han om tøffere Vipers-jenter. Det ble brytekamp på den siste treningen før kamp, der Peder Langfeldt deltok i det som må ha vaert en form for rugby.

Sportssjef­en fikk både blåmerker og sår i ansiktet etter å ha fått smake på revansjely­stne Vipersjent­er.

– Dette gir adrenalin på en annen måte. Man får opp tenningen selv om det er trening, og når vi skal hamle opp med lag i Champions League, så må vi ha treningsøk­ter som det, sier Emilie Hegh Arntzen om fredagsøkt­en.

– MER TRØKK ENN NOEN GANG

Treningen var en del av det å slå tilbake, og å stå opp mot et Buducnost som har rykte på seg for å spille knalltøft.

– Vi har jobbet hele uka med mer kroppskont­akt. Vi visste at vi måtte gå i krigen på en helt annen måte. Jeg kan ikke si annet enn at vi fikk svar. Forsvarsme­ssig var vi fantastisk­e, sier Gabrielsen.

I tillegg ønsket han hjelp fra publikum, og gikk ut i Faedreland­svennen før kampen og ba dem om hjelp til å påvirke så vel dommerne som motspiller­ne. Som et ledd i strategien var han underveis i kampen om mulig enda mer aktiv enn han pleier. Stadig hen- vendte han seg til publikum.

– Jeg ville ha full fyr i teltet, og i dag var Aquarama fantastisk. Det var magisk. Akkurat slik vi skal ha det. Det skal vaere tøft å komme hit, og i dag tror jeg det var mer trøkk enn noen gang, sier 42-åringen. – FLOTT AT SØRLENDING­ER BUER Selv var han helt tom etterpå. Da Faedreland­svennen spurte om han har sett Vipers bedre, svarte han:

– Jeg har ikke sett kampen ennå. Jeg var ordentlig i min egen boble. Men jeg tror fortsatt det er forbedring­spotensial, la han til.

Vilde Jonassen, som scoret tre mål på tre skudd, drar på smilebånde­t når hun tenker på oppførsele­n til Gabrielsen.

– Han pleier alltid å vaere aktiv, men i dag var han ganske på helt fra start av, og vifter for å få med seg publikum. Men det er slik andre europeisk lag gjør det, og jeg synes det er flott at sørlending­er også viser at de kan bue litt, sier Jonassen – som selv kalte publikum for «den åttende spilleren».

STOLT

Katrine Lunde leverte en strålende kamp i mål igjen, og var imponert over hvordan laget slo tilbake etter to tap.

– Jeg er veldig stolt over måten vi har reist oss på. Starten viste at alle har gått i seg selv. I dag lyser det av de fleste, sier stjernemål­vakten.

Etter at Metz slo Bietigheim 30–26 på bortebane lørdag kveld, står de franske jentene med fire poeng mens Vipers og Buducnost ligger likt med to poeng hver. Bietigheim ligger dårligst an til å kapre en av de tre plassene, som gir plass i hovedrunde­n etter jul.

Kommende søndag kommer Bietigheim til Aqurama.

– Sjansene for å nå målet vårt om avansement, steg i dag. Men vi er ikke fornøyd med bare å gå videre. Vi ønsker å ha med oss flest mulig poeng inn hovedrunde­n, sier Linn Jørum Sulland, som hamret inn ni mål på 11 skudd lørdag.

 ?? FOTO: PER MOSEID ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen var høyt og lavt i kampen mot Buducnost, og ga alt for at Vipers skulle slå tilbake etter to tap den siste uka.
FOTO: PER MOSEID Vipers-trener Kenneth Gabrielsen var høyt og lavt i kampen mot Buducnost, og ga alt for at Vipers skulle slå tilbake etter to tap den siste uka.
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Sportssjef Peder Langfeldt deltok på den siste treningen før kamp, og måtte tåle både sår på haka og blåmerker på armen etter å ha vaert i rugbykamp med Vipers-jentene.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Sportssjef Peder Langfeldt deltok på den siste treningen før kamp, og måtte tåle både sår på haka og blåmerker på armen etter å ha vaert i rugbykamp med Vipers-jentene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway