Fædrelandsvennen

Vindbjart-sjefen: – Vi skal rett opp igjen

- JOHN RIPLAND

Vindbjart var avhengig av å ta poeng mot formlaget Notodden samtidig som Odd 2 måtte avgi poeng. Det skjedde ikke, og dermed må venndølene ned til fjerde nivå for første gang siden 2007.

– Som jeg sa til spillerne etter kampen, så har vi ikke vaert gode nok totalt sett. Vi har vist hva vi kan i noen kamper i år og det er heller ikke klassefors­kjell mot Notodden selv om de har et stort budsjett og jakter opprykk. Det er selvfølgel­ig trist her og nå, men vi visste at det kunne skje, sier Vindbjartt­rener Steinar Skeie.

Utgangspun­ktet var like enkelt i teorien som det var vanskelig å gjennomfør­e. Vindbjart møtte verst tenkelig motstand borte mot Notodden, som sto med åtte seiere på sine siste ti kamper i 2. divisjon avdeling 2 og spilte for opprykk.

Gjestene var preget av stundens alvor, og selv om Gausdal var farlig frampå i åpningsmin­uttene, var det Notodden som tok initiative­t fra start.

Vindbjart slet med å komme seg over midtstreke­n, og måtte flere ganger ty til klareringe­r.

– Notodden åpnet kampen svaert bra og doblet på kantene, da slet vi. Det er helt tilfeldig at vi møter to opprykksja­gende lag etter hverandre i innspurten, men jeg mener vi var kapable til å vinne både over Nest-sotra og Notodden, sier Skeie, som ikke ville skylde på kampprogra­mmet.

Etter 20 minutter fikk hjemmelage­t betalt for presset og illustrere­nde nok for lagenes form, gikk skuddet fra Martin Holmen via et Vindbjart-bein som satte Nicolai Larsen Berg ut av spill, og ledelsen var et faktum.

Vindbjart viste tegn til bedring mot slutten av omgangen og etter pausen fortsatte den positive tendensen fra gjestene. De store sjansene uteble likevel fra gjestene og Nicolai Larsen Berg måtte til

pers for å holde Vindbjart inne i kampen etter 56 minutter da han reddet en avslutning på naermeste stolpe etter innlegg fra høyresiden.

Under fem minutter seinere fikk Engesland muligheter. Iman Mafi lempet ballen opp mot Gausdal, som stusset mot Engesland. Unggutten måtte strekke seg etter ballen og fikk ikke ordentlig klem i skuddet, som snek seg utenfor lengste stolpe. Flere sjanser kom ikke for Vindbjart. I stedet var det gjestenes innbytter Amani Mbedule som satte inn 2-0 etter et vakkert skudd med venstrefot­en fra hjørnet av 16-meteren. Odd 2 slo Vard 2-0 og sikret dermed plassen. Byåsen, Fana og Vindbjart rykker ned til 3. divisjon.

– Jeg har sagt tidligere at vi tåler å rykke ned. Vindbjart er en flott klubb med godt fundament og vi er sterke i hodet. Vi har mange som sitter på kontrakter og da får vi som er her ta ansvar for det som har skjedd. Jeg tror mange kommer til å savne klubben og spillestil­en i 2. divisjon, men det er nok også noen som godter seg litt. Vi skal rett tilbake igjen og den jobben starter nå, sier Steinar Skeie.

 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Steinar Skeie og Vindbjart må belage seg på 3.-divisjonsf­otball neste sesong.
FOTO: HENRIK GILL Steinar Skeie og Vindbjart må belage seg på 3.-divisjonsf­otball neste sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway