Fædrelandsvennen

– Hun er så autoritaer at det er helt vilt

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Katrine Lunde drev Buducnost til fortvilels­e med sine strålende redninger.

Vipers utklasset Buducnost hele 29–19. Etter kampen bøyde medspiller­ne seg støvet da Katrine Lunde fikk prisen som Vipers beste spiller – ei uke etter at Vipers-treneren mente hun leverte verdenskla­sse i første omgang da Vipers tapte 22–30 for Metz.

– I dag leverte hun verdenskla­sse hele matchen, sa Gabrielsen i Aqurama etter kampen.

– ER Så AUTORITAER

På spørsmål om hva det betyr for Vipers å ha en slik målvakt, får han problemer med å finne store nok superlativ­er.

– Det er jo ... hva skal vi si ... jeg er fornøyd med forsvaret. Men det er normalt at vi noen ganger blir spilt ut, og da plukker, plukker og plukker hun. Også baller hun egentlig ikke skal ta. Hun er så autoritaer i alt hun gjør at det er helt vilt, sier Gabrielsen.

– Har hun levert enda bedre enn du våget å håpe før dere hentet henne?

– Vi visste at vi fikk en av europas desidert beste målvakter. Jeg er ikke overrasket, men jeg er superfornø­yd, svarer Gabrielsen.

– EN MASKIN

Saerlig i andre omgang var Lunde i det umulige hjørnet.

– Katrine er helt rå. Hun viser verdenskla­sse. Det er veldig betryggend­e å stå i forsvar når vi har en slik målvakt. Hun var en maskin i dag, sier Vilde Jonassen.

– Når vi går på småfeil, så redder Katrine. Hun er helt ekstrem, sier Linn Jørum Sulland, som selv ble toppscorer med ni mål.

Emilie Hegh Arntzen hyller både forsvaret til Vipers – og målvakten.

– Hun er bare helt sinnsykt godt. Hun har vaert god over mange år, og vunnet alt som det er mulig å vinne, og likevel har hun lyst til å stå bak der og har fortsatt evnen til å så mye. Hun hviler ikke, men er på hele tiden. Det gir oss andre energi. Også nyter vi godt av hennes rutine, sier Arntzen - som hadde sin mor, tidligere landslagss­piller Hanne Hegh på tribunen i dag.

– STORT SETT FORNØYD

Selv er Katrine Lunde mer nøktern i beskrivels­en av egen innsats.

– Jeg er stort sett fornøyd. Jeg tok noen gode baller mens det var noen andre jeg burde tatt, sier landslagsm­ålvakten.

Til gjengjeld var hun strålende fornøyd med lagets innsats.

 ?? FOTO: PER MOSEID ?? Katrine Lunde jubler over en av hennes mange redninger i kampen. Her sammen med søster Kristine Lunde-borgersen.
FOTO: PER MOSEID Katrine Lunde jubler over en av hennes mange redninger i kampen. Her sammen med søster Kristine Lunde-borgersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway