Fædrelandsvennen

Åpent brev til deler av formannska­pet

-

Jeg så i en notis i Faedreland­svennen den 21. september at kommunen hadde til hensikt å stengepark­eringsplas­sen på toppen av Odderøya for alle som ikke er registrert som forflytnin­gshemmet.

●●Når jeg nå blar opp protokolle­n fra formannska­pets møte den 27. september, ser jeg at denne hensikten er blitt en realitet. I denne sammenheng vil jeg stille noen spørsmål til følgende medlemmer av formannska­pet:

Odd Nordmo, Renate Haegeland, Helene Knudsen, Mette Gundersen, Trond Blattmann, Jannike Arnesen og Åse Løvdal:

1. Hvorfor ignorerte dere eldrerådet­s enstemmige forslag om å bevare noen parkerings­plasser på toppen for oss vanlige mennesker?

2. Dere viser stor forståelse for at de spreke skal kunne glede seg i naturen. Hvorfor har dere mindre omsorg for oss som er noe forflytnin­gshemmet?

Odderøya var i alle år fram til 1990-tallet stengt for allmennhet­en, bare militaert personell hadde adgang. I alle år etter at det militaere forlot øya har jeg vaert en flittig bruker av området. Det kan vaere på en solrik sommerdag eller på en fullmånekv­eld. Ofte sitter jeg på toppen av øya, ser utover fjorden og fordøyer en konsertopp­levelse fra Kilden. Det er jeg nå blitt avskåret fra å oppleve. Min situasjon er slik at jeg aldri hadde kommet opp uten bil, og vi er mange eldre i samme situasjon – kanskje også barnefamil­ier. Vi kan umulig vaere en trussel mot friluftsli­vet på øya.

Sist jeg var på toppen av Odderøya kom det en jogger i full fart oppover fra syd. Han var utstyrt med pulsbelte og hadde spesialklo­kke på armen. Han sjekket puls og tid, men hadde ikke tid til å snu seg og oppleve panoramaet over byfjorden. Jeg registrere­r at dere prioritere­r hans interesser foran mine. Etter min mening bør sette reverseres. ØYSTEIN NYLUND, Kristiansa­nd

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway