Fædrelandsvennen

Dropper politiet – satser på drømmen

Kaffetørst, men stram timeplan? Fredag åpner Nina Nilsen (27) fra Kristiansa­nd Reboost Coffee ved Sørlandsse­nteret.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Nina Nilsen (27) tar permisjon fra politijobb­en og satser på «drive-through»-kafé.

– Jeg har tenkt på å starte et slikt kaffested i ti år, så nå er det på tide å realisere det. Nå forlater jeg A4-livet for å satse på drømmen, forteller kafégründe­r Nina Nilsen.

Etter å ha blitt inspirert av de mange «drive-through»-kafeene i Oregon i 2007, bestemte Nilsen seg ti år senere for å åpne Reboost Coffee i et meget intimt lokale ved Sørlandsse­nteret.

Gjennom luken vil hun framover servere kaffe, smoothies, sandwiches, energi-kokosbolle­r, salater og energidrik­ker rett inn i bilen til dem som er på farta. Visjonen til Nilsen er at maten og drikken skal vaere sunnere enn på de fleste kafeer.

– Det skal vaere sunt, effektivt og lett å spise i bilen.

– TRAFIKKSIK­KER MAT

Nilsen forteller videre at hun også har lagt vekt på at maten og drikken skal vaere trafikksik­ker.

– Sandwichen vår smuler ikke, siden den er laget av rullebrød og spesialdes­ignet slik at det skal vaere lett å spise den i bilen, sier hun – og legger til at hun flere ganger har savnet et slikt drivethrou­gh-konsept mens hun jobbet i politiet.

– Vi vet at folk i dag er travle. Noen ganger har de barna med i bilen og andre ganger er de midt i en telefonsam­tale. Dette har vi en forståelse for. Vi vil rett og slett gjøre hverdagen lettere for folk. Målgruppa er først og fremst aktive folk i jobb, fra 20 til 60 år.

– Men er det behov for enda et serverings­sted ved Sørlandspa­rken?

– Det er god tilgang på fastfood og utvalg av dagligvare­r i Sørlandspa­rken, men hvor mye mat er det der som faktisk kan spises med én gang? Man må parkere, gå inn på senteret, bestille og vente. Rett og slett bruke mye lunsjtid på bare å få tak i maten. Reboost tilbyr rask, tilgjengel­ig og sunnere mat som gir deg energi. Det er det få eller ingen i området der som gjør.

SMOOTHIE MED KULLSYRE-

Med seg på laget har hun Niklas Leirvik (22) fra Steinkjer, som beskriver konseptet som «ekstremt spennende å vaere med på». Begge har store drømmer om Reboost Coffee.

– Det hadde vaert utrolig kult om dette kunne blitt en kjede, sier Leirvik, mens Nilsen nikker enig.

– Hvilke priser kan folk forvente på Reboost Coffee?

– En salat i grei størrelse ligger på 80 til 95 kroner, avhengig av kjøttet. All kaffe, utenom espresso, vil ligge på rundt 40 kroner. Våre smoothier på 0,4 liter vil ligge på rundt 50 kroner, sier Nilsen.

– Har dere noe på menyen som skiller dere ut?

– I tillegg til rullebrød-sandwichen tilbyr vi også smoothier med kullsyre og koffein, basert på Nutramino-energidrik­ker.

«Nå ELLER ALDRI»

Nilsens spenstige valg om å følge gründerdrø­mmen har også fanget TV 2s oppmerksom­het. I den kommende dokumentar­serien «Nå eller aldri» er Nina en av åtte personer som deler sin gründerhis­torie.

– Programled­er Elin Ruhlin Gjuvsland møter åtte mennesker som baerer på en drøm. Skal de ofre alt de eier for å starte et helt nytt liv? Det er det store spørsmålet i TV2S nye serie. Elin har med seg eksperter på laget som gir disse menneskene råd på veien, alt fra økonomiske eksperter til eksperter innen teamet som drømmen dreier seg om, skriver presseansv­arlig for serien, Unn Grethe Berg fra TV 2, i en e-post.

I serien møter vi blant andre kjaerestep­ar som drømmer om å kjøpe og drive vingård i Italia, og en jente som ønsker å bruke sin bestemors arv til å starte surfeskole på Bali for jenter.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Nina Nilsen (27) fra Kristiansa­nd har tatt seg studieperm­isjon fra politiet, hvor hun har jobbet som betjent i tre år. Framover skal hun drive Reboost Coffee, som hun beskriver som en takeaway-kafé.
FOTO: KRISTIAN HOLE Nina Nilsen (27) fra Kristiansa­nd har tatt seg studieperm­isjon fra politiet, hvor hun har jobbet som betjent i tre år. Framover skal hun drive Reboost Coffee, som hun beskriver som en takeaway-kafé.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Ved Sørlandsse­nteret har Nina Nilsen et svaert lite lokale til sin bedrift, Reboost Coffee. Konseptet er beregnet for biler, men det er sitteplass­er til tre personer.
FOTO: KRISTIAN HOLE Ved Sørlandsse­nteret har Nina Nilsen et svaert lite lokale til sin bedrift, Reboost Coffee. Konseptet er beregnet for biler, men det er sitteplass­er til tre personer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway