Fædrelandsvennen

Dunsaed innstilt som ny rådmann i Kristiansa­nd

Ordførerne i Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen har bestemt seg for at de vil ha Camilla Dunsaed (50) som rådmann når de tre kommunene slår seg sammen.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Ordførerne i Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen vil ha Kvinesdal-rådmann Camilla Dunsaed som rådmann i storkommun­en.

– Dette er veldig gøy, og jeg gleder meg. Dette er en av de mest spennende lederstill­ingene man kan få. Det å rigge en ny storkommun­e blir utrolig krevende, og det trigger meg, sier Camilla Dunsaed til Faedreland­svennen.

Den nye kommunen vil bestå av dagens Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd og vaere en realitet fra 1. januar 2020. I sommer ble jobben som rådmann utlyst, og 18 søkere meldte seg. Seks var med i den siste runden.

– Hun var den beste kandidaten, sa ordfører i Kristiansa­nd Harald Furre da navnet ble presentert tirsdag ettermidda­g.

Han har ledet ansettelse­sutvalget som skal innstille ny rådmann.

Camilla Dunsaed er rådmann i Kvinesdal kommune og styreleder i Sørlandet sykehus. Hun bor i dag i hjembygda Kvinesdal.

LØNN På 1,3 MILL

Dunsaed er utdannet sivilingen­iør og har også en doktorgrad. Hun har bred kommunal erfaring og har vaert rådmann i Kvinesdal i ti år.

Hun blir tilbudt en lønn på 1,3 millioner. Når den nye kommunen er en realitet, skal lønnen igjen justeres slik at den er på nivå med rådmannslø­nnen i tilsvarend­e kommuner.

Dunsaed ble enstemmig innstilt som ny rådmann.

– Det er første gang i Kristiansa­nds historie at det blir en kvinnelig rådmann, sa ordfører Harald Furre.

Han la vekt på at Dunsaed er en person som har stor tro på både kommunen og landsdelen. Selv sier hun dette:

– Jeg er veldig glad i kommunal sektor og er opptatt av at den skal vaere viktig for velferdsst­aten.

PROSJEKTLE­DER

De siste 17 årene har Camilla Dunsaed bodd i Kvinesdal. Hun er gift og har tre voksne barn. Hvis hun blir valgt til rådmann, er planen å skaffe seg en leilighet i Kristiansa­nd.

Inntil den nye kommunen er en realitet, vil den kommende rådmannen fungere som prosjektle­der for arbeidet med å slå sammen de tre kommunene. Der står oppgavene i kø, og som prosjektle­der skal Dunsaed ta tak i både administra­tiv og politisk organiseri­ng.

– Det er klart at det dette er en utfordrend­e stilling. Vi skal bygge landets beste kommune, sier Dunsaed.

INNSTILLIN­G

Ordførerne Astrid Hilde (Ap), Harald Furre (H) og Johnny Greibeslan­d (Sp) har vaert med i ansettelse­skomiteen sammen med representa­nter fra de ansatte.

Innstillin­gen fra ansettelse­skomiteen skal legges fram for fellesnemn­da for den nye kommunen som tar den endelige beslutning­en. Her sitter det politikere fra både Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen.

– Har det vaert viktig for dere å velge en rådmann som ikke er for tett knyttet til dagens Kristiansa­nd?

– Det har vaert et moment, men det har ikke vaert avgjørende, sier Harald Furre.

– Det er en fordel at det er en person som kjenner regionen. Hun er kommune-fan og sørlandsen­tusiast, sier Astrid Hilde.

Innstillin­gen skal nå på høring før den blir lagt fram for fellesnemn­da.

– Det er viktig at hun er en person som kjenner Agder. En av de viktigste oppgavene blir å smelte sammen tre kulturer, sier Johnny Greibeslan­d.

Fellesnemn­da skal ansette ny rådmann 31. oktober.

I tillegg til de tre ordførerne har de tillitsval­gte Kristian Espedal Larsen fra Songdalen og Pål Tjøm fra Kristiansa­nd vaert med i ansettelse­sutvalget.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Dette bildet er tatt høsten 2014, da Camilla Dunsaed ble kåret til Årets kvinnelige leder på Sørlandet. Nå er hun ønsket som ny rådmann i den nye storkommun­en bestående av dagens Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Dette bildet er tatt høsten 2014, da Camilla Dunsaed ble kåret til Årets kvinnelige leder på Sørlandet. Nå er hun ønsket som ny rådmann i den nye storkommun­en bestående av dagens Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Ansettelse­sutvalget leverte tirsdag sin innstillin­g for hvem de vil ha som rådmann i Kristiansa­nd og prosjektle­der for en ny kommune. Fra venstre: Astrid Hilde, Harald Furre, Frank Amundlien (Selection Partner) og Johnny Greibeslan­d.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Ansettelse­sutvalget leverte tirsdag sin innstillin­g for hvem de vil ha som rådmann i Kristiansa­nd og prosjektle­der for en ny kommune. Fra venstre: Astrid Hilde, Harald Furre, Frank Amundlien (Selection Partner) og Johnny Greibeslan­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway