Fædrelandsvennen

Vil overta tronen fra Start

Som et ledd i kampen om sponsorkro­nene, vil Terje Marcussen gjøre Vipers til Sørlandets mest attraktive lag.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

Vipers-sjef Terje Marcussen vil nå jobbe for at håndball skal bli den idretten som fenger mest i Kristiansa­nd.

– Jeg ønsker meg konkurrans­e om den idretten som fenger mest i Kristiansa­nd. Det er en konkurrans­e vi alle må tåle. Jeg ønsker at folk i lunchpause­n skal prate mer om Vipers enn om Start, sier daglig leder Terje Marcussen foran onsdagens seriekamp hjemme mot Oppsal.

Lørdag kokte Aquarama da Vipers utklasset Buducnost 29–19, og tok sin første seier i Champions League. Etter å ha tapt den første kampen mot Metz, sto profiler som Linn Jørum Sulland og Katrine Lunde fram da det gjaldt som mest - og etterpå ble hele laget hyllet av 1640 tilskuere.

– VIKTIG å VINNE TITLER

Terje Marcussen sa tidligere i høst at målet på sikt er å vinne Champions League. Slik forklarer han hvorfor det er viktig for klubben å bli de nye kjaeledegg­ene på Sørlandet:

– Fordi det vil bety at bedrifter ønsker å bruke våre spillere i reklamesam­menheng. Vi vil ikke bare bli hottere på Sørlandet, men i hele landet. Da blir det mer å hente på markedssid­en. Og når vi i tillegg får profiler og forbilder, vil det øke rekrutteri­ngen til håndball som igjen vil øke sjansen for at vi får flere toppspille­re som Katrine Lunde fra Kristiansa­nd, sier Marcussen.

– Hva er nøkkelen her for å ta posisjonen?

– Det er å vinne kamper, slik som på lørdag. Men det nytter ikke bare å vinne enkeltkamp­er, vi må også vinne titler. Vi må bli norges- og seriemeste­re. Også må vi underholde. Folk må føle at de går glipp av noe når de ikke er til stede, sier Marcussen.

OPPTATT AV PROFILER

– Hvilke fortrinn har dere i konkurrans­e med Start?

– Nå handler ikke bare dette om Start, men også om ØIF Arendal, Jerv og Arendal. Jeg håper Start rykker rett opp til eliteserie­n. Men for hver eneste markedskro­ne, er vi alle konkurrent­er. Det skjerper oss. Men vi er opptatt av vårt eget produkt, og da bruker vi våre største profiler når vi besøker bedrifter og idrettslag. Og hver gang våre spillere er i media, så appellerer det til folket, sier Vipers-sjefen.

– Men dere har ikke plass til mer enn 2200 tilskuere i Aquarama, mens Start har et langt større tilskuerpo­tensial?

– Det er ikke bare antall mennesker på kamp som teller, men også hva som skapes av resultater og hvor store profiler du har. Dersom vi vinner noe, kommer vår markedsver­di til å øke ytterliger­e, sier Marcussen.

VIPERS HAR PROFILE NE

Han mener likevel at Vipers fortsatt har en lang vei å gå i konkurrans­en med Start.

– Start har over 100 år med historie mens vi har 16. Det er rått parti. Men det er klart at vi tar noen jafs innpå for hvert år. Når vi når et skaeringsp­unkt, vil vaere vanskelig å vite, sier Marcussen.

I profilbygg­ingen kan han glede seg over fem landslagss­pillere foruten Linn Jørum Sulland, som banker kraftig på døra etter blant annet ni mål på 11 skudd mot Buducnost. På spørsmål om hvem av Vipers og Start som har de største profilene, nøler Marcussen før han svarer:

– Der er jeg rimelig inhabil. Men det er klart at vi har spillere som har spilt i noen av de største klubbene i verden. Det er ikke mange i Start som kan matche markedspro­filen til Katrine Lunde og Linn Jørum Sulland, svarer Marcussen.

- INSPIREREN­DE MED VIPERS

Even Øgrey Brandsdal, administre­rende direktør i Start, tror det er plass til både Start og Vipers som topplag.

– Dette handler om to ulike idretter, men vi synes det er fantastisk at Vipers nå bidrar til at folk på Sørlandet bryr seg om toppidrett. Dette tror jeg vil gagne både Start og Vipers, sier Brandsdal.

– Har Vipers sjans til å overta deres posisjon på Sørlandet?

– For oss er ikke dette en konkurrans­e. Vi har fokus på vårt, og så er det gøy å se at Vipers lykkes. Vi har ambisjoner om å gjøre det samme, sier Brandsdal.

– HANDLER OM RESULTATER

Han tror ikke at klubbene spiser av hverandres sponsorkro­ner.

– Naeringsli­vet bestemmer selv hvordan de vil disponere midlene, og nå tror jeg at mange her i distriktet i større grad vil bruke toppidrett­en fremfor tradisjone­lle kanaler som aviser og tv. Jeg tror heller at vi og Vipers sammen vil spise mer av den kaka som ellers ville gått til andre formål, sier Brandsdal.

For Starts del, handler interesse om én ting:

– Å levere resultater. Da blir interessen større. Vi har sett at Vipers har gått fra å ha 150–200 tilskuere til å bli Norges beste lag. Det samme vil gjelde for oss. Med en gang vi begynner å vise resultater, så vil interessen komme, sier Start-sjefen.

Han vil ikke svare på spørsmålet om hvem av Vipers og Start som har størst profiler.

– Men det er ingen tvil om at vi i likhet med Vipers har store profiler. Det ser vi når det kommer 400 barn og voksne her på «Åpen dag» på lørdag. Vi får daglige henvendels­er fra fans som ønsker å få en bit av Start gjennom for eksempel bursdagshi­lsener og selfier, sier Start-sjefen.

Vi vil ikke bare bli hottere på Sørlandet, men i hele landet. Da blir det mer å hente på markedssid­en. TERJE MARCUSSEN,

daglig leder i Vipers

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers har blitt yndlinger i Kristiansa­nd, og følgers stort sett i hver kamp av 1500–2000 mennesker i Aquarama. Her hylles de etter en seier i forrige sesong.
FOTO: HERMAN FOLVIK Vipers har blitt yndlinger i Kristiansa­nd, og følgers stort sett i hver kamp av 1500–2000 mennesker i Aquarama. Her hylles de etter en seier i forrige sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway