Fædrelandsvennen

Rasmusseng­ruppen satser på oljeboring

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Rasmusseng­ruppen sitter med aksjer i ferske Borr Drilling for nesten 600 millioner kroner.

Nylig kjøpte Rasmusseng­ruppen AS i Kristiansa­nd 12,5 millioner aksjer i riggselska­pet Borr Drilling for tett på 400 millioner kroner. Fra før hadde Rasmusseng­ruppen 4,6 millioner Borr-aksjer. Ut fra aksjekurse­n i skrivende stund betyr det at det familieeid­e investerin­gskonserne­t sitter med aksjer i Tor Olav Trøims «baby» for nesten 600 millioner kroner. Det gjør Rasmusseng­ruppen til en av Borr Drillings største aksjonaere­r.

Det var Finansavis­en som omtalte saken tirsdag. Hegnar-organet skriver også at Rasmusseng­ruppen så langt har en urealisert gevinst på 50 millioner kroner på plassering­en.

Administre­rende direktør Dag Rasmussen sier til Finansavis­en at tidspunkte­t for å kjøpe seg inn i boreentrep­renørbrans­jen er fornuftig, og at investerin­gen ikke er kortsiktig.

Borr Drilling har flere forbindels­eslinjer til Sørlandet. Nylig rapportert­e Faedreland­svennen at selskapet har kjøpt ni oppjekkbar­e borerigger fra Ppl-verftet i Singapore. Sju av dem har boreutstyr levert av Cameron Sense i Kristiansa­nd.

Med Rasmusseng­ruppens inntreden har Borr Drilling og Tor Olav Trøim fått en kapitalste­rk eier med på laget. Ved utgangen av 2016 hadde familiekon­sernet en bokført egenkapita­l på over 12 milliarder kroner. Tett på fire milliarder var plassert i bank, enda mer i kortsiktig­e finansinve­steringer.

2016-overskudde­t på 647 millioner kroner kommentert­e Dag Rasmussen slik overfor Faedreland­svennen:

– Selvsagt er det mange penger. Men i forhold til den kapitalen vi forvalter, er det ikke allverdens. Så ja; 2016 ble nok et mellomår.

Det hører ellers med til historien at Rasmusseng­ruppen har vaert engasjert i oljevirkso­mhet før: i borerigger, boligrigge­r og shuttletan­kere. Men det begynner å bli en del år siden.

 ?? ARKIVFOTO ?? Dag Rasmussen, sjef for familiekon­sernet Rasmusseng­ruppen, har gått tungt inn i Tor Olav Trøims børsnotert­e, offshore boreriggse­lskap Borr Drilling.
ARKIVFOTO Dag Rasmussen, sjef for familiekon­sernet Rasmusseng­ruppen, har gått tungt inn i Tor Olav Trøims børsnotert­e, offshore boreriggse­lskap Borr Drilling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway