Fædrelandsvennen

Nettselska­penes fordel – kundenes ulempe

-

I Faedreland­svennen 10/10 forsøker adm.dir. i Agder Energi Nett, Svein Are Folgerø seg på en eventyrhis­torie om at de såkalt «smarte strømmåler­ne» er til fordel både for kunder og nettselska­per.

●●Det er vel knapt noen oppgående strømkunde­r som tror på en slik røverhisto­rie. Den er kun smart for nettselska­pene ved at de flår kundene og tar seg betalt 2 ganger. Det er på grensen til legalisert svindel, og i alle fall et helt klart bevis på at strømkunde­ne betaler for luft.

Kundene ble pådyttet en ulempe ved å registrere strømforbr­uket hver måned istedenfor hvert år den 1/1 for at nettselska­pene skulle få en stor fordel. Folgerø har derfor frekkheten­s nådegave når han først fratar kundene en fordel og gir dem en ulempe og deretter påstår at han gir dem en fordel som kundene må betale rådyrt for.

Når Folgerø forventer at kundene endrer forbruket sitt og dermed reduserer energiforb­ruket vet han utmerket godt at dette bare er teori og en dårlig skjult unnskyldni­ng for å sette opp strømprise­n. Folk som er i arbeid, pensjonist­er, studenter osv. har sine daglige vaner som er vanskelig å endre. Målet for Folgerø og Agder Energi er å få overbevist strømkunde­ne til å tro på en abstrakt teoretisk modell der strømkunde­ne skal endre sitt forbruk og vanemønste­r i tråd med Agder Energis prinsipper.

Agder Energi ønsker nemlig å selge mest mulig strøm til Europa til en høyere pris. Hvis derfor kundene ikke endrer vanene sine og reduserer strømforbr­uket vil Agder Energi straffe sine kunder, fattig som rik, pensjonist­er, studenter som folk i arbeide med europeiske strømprise­r. «Smarte strømmåler­e» dreier seg kun om en smartere måte å flå kundene to ganger på. THOR KREFTING NISSEN, Oslo

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway