Fædrelandsvennen

Judas og sølvpengen­e

-

Judas Iskariot spilte en sentral rolle under det store påskedrama­et (ca. 33 e.kr).

●●Han huskes som den som forrådte Jesus til fariseerne og de skriftlaer­de, slik at romerne kom og arresterte ham. I alle de fire evangelien­e omtales Judas som «han som forrådte ham». Når det gjelder motivet for Judas’ forraederi, skriver evangelist­en Johannes at pengene var motivet. Judas var disippelfl­okkens kasserer, og ifølge Johannes hadde han begynt å stjele av kassen (se Joh. 12,5-6 ).[4] Forraederi­et av Jesus ble belønnet med 30 sølvpenger, visstnok den vanlige prisen for en slave. Da han så hvor det bar hen, angret Judas, og ville levere pengene tilbake. Men fariseerne og de skriftlaer­de avviste ham. Judas gikk i fortvilels­e og hengte seg. (Kilde: Wikipedia). Jaha, hvor skal vi nå?

Til Krfs svar på historien, Kjell Ingolf Ropstad? «Etter at KRF brøt regjerings­forhandlin­gene og gikk i opposisjon, har partiet allerede de to første dagene på Stortinget vist at vi står klare til å samarbeide med de rødgrønne i viktige saker», sier Krfs ferske finanspoli­tiske talsmann, nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Sølvpenger, Kjell Ingolf, sølvpenger?

Ditt parti fikk på Kantar TNS sin meningsmål­ing 9. oktober 2017, en oppslutnin­g på 3.2 %! Det vil si at 3.2 personer av 100 skuelystne klappet når du (og din partileder Hareide) forrådte Erna! Våkn opp Ropstad, før det er for sent å angre... ROLF WILHELMSEN, Kristiansa­nd

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway