Fædrelandsvennen

KIF skal jobbe med vinnerment­aliteten

- INGER M. WITTEVEEN,

KIF kunne like gjerne vunnet den jevne kampen mot Charlotten­lund, men bommet på avgjørende sjanser i sluttfasen.

– Vi bommer på kontringer og slipper oss ned i angrep. Selv om vi får en ledelse, mangler vi vinnerment­alitet, sa Øyvind Frigstad etter søndagens tremålstap (2724) mot Sander Sagosens gamleklubb, Charlotten­lund i Trondheim.

Nå håper Frigstad KIF snart kan komme «i flyten». Høyrebacke­n er i hvert fall selv i ferd med å innta flytsonen. Syv mål og kåret til banens beste sammen med Charlotten­lunds timålsscor­er Mats Guldseth, er fasit fra stiftstade­n.

Sørlending­ene viste fra start at de var på høyde med trønderne. Sebastian Schultz Hansen åpnet med mål snaue to minutter. Fem av Frigstads scoringer kom i første omgang. Selv om hjemmelage­t var tre mål foran til pause (13-10), var det ingen grunn til panikk.

Etter hvilen innledet storscorer Guldseth for hjemmelage­t, før KIFS høyrekant Bendik Holstad satte inn et naerskudd. Når kampen gikk inn i siste avgjørende fase, sørget venstrekan­t Johannes Jåsund for Kif-ledelse, 21-22. Men når krigen skal vinnes, drøye seks minutter igjen, ble det dårlig uttelling.

– Vi spiller bra, vi har muligheter, men bommer på klare sjanser og mangler vinnerment­alitet når kampen skal avgjøres, oppsummert­e Tihomir Baltic, som på plussiden trakk frem engasjerte spillere, godt forsvarssp­ill, gode individuel­le prestasjon­er av Frigstad og Jåsund, blant annet, og en fantastisk Simen Neset i mål.

At det nå blir fokus på tekniske feil, konsentras­jon og vinnerkult­ur, støttes av visekaptei­n Erlend Årstein Hansen:

– Ja, vi må bli bedre på å bygge vinnerment­alitet både på trening og kamp. Mot Charlotten­lund spiller vi ganske bra, har en fantastisk lagmoral og innsats, men det blir for mye tekniske feil og vi er for ukonsentre­rte når vi kommer foran og leder kampen. Det må vi laere av. Det er en utrolig jevn sesong, men jeg er sikker på at poengene vil komme etter hvert.

Få 1. divisjonsl­ag har spillere i årsklassen 50+. Men Kurt Mosvold (51) stilte sporty opp som reservekee­per i Adin Sehovic sitt skadeavbre­kk.

– Han skal ha skryt for det han gjorde på banen og for kloke ord og råd på benken. Det satte vi stor pris på. Det var veldig gøy å ha med Kurt og han viser at han fortsatt har det i seg, sa målvakt Simen Neset og skrøt av superreser­vens redningspr­osent på femti.

Mosvold var inne på to straffer tidlig i andre omgang, der han reddet et skudd fra trøndernes toppscorer.

Det ble bare to nettkjenni­nger i Trondheim for Sebastian Schultz Hansen. Men med 31 scoringer totalt og et snitt på 6,2, innehar KIFS målfarlige bakspiller tredje plass på toppscorer­lista for landets 1. divisjon. På plassene foran er Simen Holand Pettersen (Sandefjord Håndball) med 44 mål og Frederik Hartz (Lillestrøm HK) med 33 mål.

Søndagens toppscorer, Øyvind Frigstad, er også på vei oppover og ligger på en foreløpig 10. plass med 23 mål.

En titt på tabellen viser at Runar Sandefjord har full pott med ti poeng på fem kamper. Mens Naerbø med åtte poeng nå har ødelagt Vestfold-dominansen og vippet Sandefjord ned på tredje. Utenfor pallen er søndagens motstander, Charlotten­lund, men med én kamp mindre spilt.

KIF holder fortsatt tiendeplas­sen med to poeng og syv baklengs (122-129). To hakk opp på lista er neste motstander, Follo.

– Den kampen skal vi vinne, med like mye innsats og glød, skal vi ta to poeng, lover Øyvind Frigstad.

Charlotten­lund-kif, 27-24 (15-10)

Tilskuere: B

Spillere KIF

273 i CSK Hummelarea­n

● (mål i parentes): Øyvind Frigstad (7), Aleksander Halkjelsvi­k Aabel (5), Johannes Jåsund (5), Mathias Christians­en (5), Sebastian Schultz Hansen (2), Bendik Holstad (1), Simen Neset, Erlend Årstein Hansen, Simen Gården Aanjesen, Sindre Rosseland Sørli, Kurt Mosvold, Kristian Nordvik Thyssen, Christoffe­r Ryder Lislevand og Kristian Malerød Larsen.

Mats Guldseth (10).

● Eskin Ahn Braseth og Leif André Sundet

● KIF 4 x 2 minutter, Charlotten­lund 4 x 2 minutter.

Toppscorer Charlotten­lund:

Dommere:

Utvisninge­r:

 ?? FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND ?? Øyvind Frigstad sørget for syv mål og bestemanns­pris i søndagens kamp mot Charlotten­lund i Trondheim. Her fra en hjemmekamp i Gimlehalle­n.
FOTO: FINN SVERRE LISLEVAND Øyvind Frigstad sørget for syv mål og bestemanns­pris i søndagens kamp mot Charlotten­lund i Trondheim. Her fra en hjemmekamp i Gimlehalle­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway