Fædrelandsvennen

Laererne krever faerre timer

- NTB

Splid om laerernes arbeidstid­sbestemmel­ser skapte storstreik i 2014. Nå er det klart for nye forhandlin­ger om det betente spørsmålet.

Drøyt tre år har gått siden Skole-norge ble rammet av en landsomfat­tende streik i hele 59 dager. Høsten 2014 streiket på det meste naer 8.000 laerere ved 200 skoler, noe som rammet rundt 100.000 elever

Laererorga­nisasjonen­e og arbeidsgiv­er KS kom til en løsning til slutt, men nå løper den fireårige avtalen mot slutten, og laerernes arbeidstid skal igjen på forhandlin­gsbordet. Torsdag formiddag ble forhandlin­gene formelt åpnet ved overleveri­ng av krav fra laererorga­nisasjonen og et første tilbud fra KS.

Hvor mye tid laererne må oppholde seg på skolen var kjernen i konflikten i 2014. KS ønsket at laererne skal vaere mer til stede på skolen for å styrke samarbeide­t og fagmiljøet og for å gi større mulighet for å utøve ledelse, mens laererne krevde økt tillit og frihet til å gjøre jobben sin. Det samme spørsmålet vil bli sentralt i de kommende forhandlin­gene.

I sitt tilbud skriver KS at deres mål med forhandlin­gene er å få en arbeidstid­savtale som «skal støtte opp under og bidra til laererfell­esskapet og profesjons­utvikling, delingskul­tur og fagfelless­kap, slik at elevene får mest mulig laeringsut­bytte».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway