Fædrelandsvennen

Vikingbad-gründer videre i «Entrepeneu­r of the Year»

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Stein Viggo Karlsen fra Vikingbad fra Grimstad er eneste sørlending videre i dette årets utgave av «Entreprene­ur of the Year».

Det er effektivt salg som har brakt Karlsen til andre runde i veksttevli­ngen «EY Entreprene­ur of the Year», uoffisielt oversatt til «Årets vekstskape­r». Selv svarte han ikke på vår oppringnin­g i går.

– STRUKTURER­T ARBEID

Det heter i EYS pressemeld­ing:

«Vikingbad AS ble opprinneli­g stiftet i 2003 med fokus på å selge massasjeba­d, og begynte etter hvert med import av baderom fra Kina i 2004. Stein Viggo begynte i selskapet i 2006 og kjøpte seg etter hvert opp til en 42 prosent eierandel. Det ble da lagt en salgsstrat­egi for hvordan Vikingbad AS skulle bli en betydelig aktør i markedet for handel av synlige Vvs-produkter (varme-, ventilasjo­ns- og sanitaerte­knikk) til proffsegme­ntet i Norge. Omsetninge­n har økt fra 50 MNOK i 2010 til 186 MNOK i 2016. Dette er oppnådd gjennom hardt og strukturer­t arbeid og kontinuerl­ig optimalise­ring av verdikjede­n, utvikle systemer som gjør det enkelt å vaere kunde hos dem, og et service- og oppfølging­sapparat som skal sikre at kunden alltid er fornøyd.»

TIL OSLO, OG Så ...?

Etter at seks regionale finaler nå er gjennomfør­t, går Karlsen og 13 andre kandidater videre til den nasjonale finalen i Oslo 28. november. Vinneren herfra represente­rer deretter Norge på den internasjo­nale finalen i Monaco neste sommer.

Av i alt 443 aktuelle kandidater i agderfylke­ne, Vestfold og Telemark var lederne for ni selskaper plukket ut til regionkåri­ngen i Sør, som fant sted på Kulturhuse­t Aelvespeil­et i Porsgrunn onsdag kveld. Juryen som bestemmer hvem som går videre består av Åse Aulie Michelet, Hege Skryseth, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik.

 ?? ARKIVFOTO: ROALD ANKERSEN ?? På dette arkivbilde­t sitter Stein Viggo Karlsen til venstre. De andre to er Ørjan Moy Jacobsen og Kristian Schlanbusc­h. Vikingbad er blant markedsled­erne på utendørssp­a, men selger stadig mer vanlig baderomsut­styr.
ARKIVFOTO: ROALD ANKERSEN På dette arkivbilde­t sitter Stein Viggo Karlsen til venstre. De andre to er Ørjan Moy Jacobsen og Kristian Schlanbusc­h. Vikingbad er blant markedsled­erne på utendørssp­a, men selger stadig mer vanlig baderomsut­styr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway