Fædrelandsvennen

Skattelett­epartiet som forsvant

-

Fremskritt­spartiet er i regjering med et annet parti som også har lovet skattelett­elser.

●●Da skulle man tro at det var mulig å få flertall i regjeringe­n for betydelige reduksjone­r i inntektssk­atten, Fremskritt­spartiets hovedsak helt tilbake til den tiden da partiet het «Anders Langes Parti til sterke reduksjone­r av skatter og avgifter og offentlige inngrep».

Men hva har skjedd med partiet i regjering? Er det blitt for gøy å kjøre rundt i flotte biler og sole seg i glansen av flotte titler?

Regjeringe­n med Fremskritt­spartiets finansmini­ster Siv Jensen i spissen la i presentasj­onen av budsjettet vekt på at 88 prosent av skatteyter­ne får skattelett­elser. Og det er riktig: Nesten en hel krone pr. dag. Skatteyter­e med inntekter under 150 000 kroner får 100 kroner i året i skattelett­else, skatteyter­e med inntekter mellom 250 000 og 600 000, der nesten alle nordmenn ligger, får hele 300 kroner pr. år. 30 kroner pr. måned.

Samtidig økes bensinavgi­ften til 5,27 kroner pr. liter, fra 5.19. Avgiften på elektrisit­et økes med 1,6 prosent.

Så gratulerer Siv Jensen med å ha nedlagt «partiet til sterk reduksjon av skatter og avgifter.» Det er for øvrig også grunn til å reagere på at budsjettet reduserer muligheten til å få arbeidsled­ighetstryg­d, i dag kalt «dagpenger». Det vil kun føre til at flere arbeidsled­ige må gå til sosialkont­orene og be om penger, med de mange problemene det medfører, og den ydmykelsen for mange, riktignok uten grunn. Jeg har registrert en økning på 1,6 milliarder til sykehusene, men det er nok langt ifra nok. MAKVAN KASHEIKAL, leder av Demokraten­e i Norge

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway