Fædrelandsvennen

Pedersen tilbake på treningsfe­ltet igjen

– Jeg gikk fra å jobbe 12–15 timer om dagen, til plutselig å sitte og tvinne tommeltott­er. Da går tankene veldig.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Jeg er ikke blitt en dårligere trener. Snarere tvert imot.

Klokka har knapt passert 09.00 en morgen i oktober, når Faedreland­svennen setter seg ned med Steinar Pedersen.

En liten time før Start-spillerne møter til trening, er Pedersen ferdig med sin økt for dagen. Drøye to uker etter at han fikk sparken som Start-trener, er han tilbake på treningsfe­ltet. Nå er det Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimles idrettsele­ver som skal få laere av Pedersen.

For oss som har fulgt Steinar Pedersen gjennom nesten to år som Start-trener, er det lite forskjell å spore til han som her står på kunstgress­et på Kongsgård og leder ti gutter i 17–18-årsalderen.

– SKUFFENDE

Her er spillere fra alle klubber. Noen Start-gutter, noen fra Fløy. Den eneste forskjelle­n vi dog kan merke på Pedersen er at Start-jakka er byttet ut med en noe mer generisk treningsja­kke - uten sponsormer­ker.

– Uansett om jeg er her eller der, så gjør jeg en jobb – og den gjør jeg hundre prosent. Jeg elsker å vaere på feltet, og elsker å jobbe med spillere som er sultne på å oppnå noe, sier Pedersen.

Fredag før kampen mot Strømmen kom sjokkbeskj­eden. Fem runder før slutt var han ferdig som trener i Start. Det som hadde vaert drømmejobb­en var over tidligere enn han hadde håpet, og på en måte han ikke likte.

– Det aller mest skuffende er måten jeg ble skviset ut på. Det at jeg ikke fikk lov til å vaere med å fullføre den snuoperasj­onen som mitt oppdrag har gått ut på, sier Pedersen.

Tirsdag tok Start et langt steg mot opprykk da Ranheim ble slått. For Pedersen blir det vanskelig ikke å få vaere en del av laget når et eventuelt opprykk skal feires.

– Det er skuffende. Det sier seg selv, sier Pedersen, som påpeker at han unner spillerne å lykkes, da han vet hvor mye hardt arbeid som ligger bak.

42-åringen fra Kristiansa­nd har brukt store deler av de siste fire årene på jobben – enten det har vaert i Jerv eller i Start. Så er alt borte på et blunk. Slik er fotballtre­neryrket.

– Det er mange tanker som flyr. Det er en tomhetsføl­else. Jeg gikk fra å jobbe 12–15 timer i døgnet – altfor mye – til å plutselig sitte og tvinne tommeltott­er. Da går tankene veldig. Det var veldig tomt den første uka. Så handler det om å håndtere «ups and downs», sier Pedersen.

TIMINGEN

– Hvilke tanker gjør du deg? – Jeg reflektere­r over hvorfor. Det skjønner jeg ikke. Jeg tenker på hvordan jeg har utført jobben, og hva det egentlig er som har har skjedd de siste fire årene, sier han.

– Det at jeg ikke er Start-trener lenger - den dagen visste jeg ville komme. Men det er timingen, og måten det skjedde på.

– Tenkte du at det kunne skje etter sesongen?

– Vi hadde en avtale om at vi skulle evaluere etter 2017. Så er det mye som er sagt og gjort underveis som har endret seg.

– På hvilken måte?

– Jeg vil ikke gå inn på det, men det er vanlig at en ny sportslig ledelse ønsker seg sine egne folk.

– Mener du fortsatt at du hadde vaert riktig mann til å ta med Start opp?

– Ja, selvfølgel­ig gjør jeg det. Jeg er en mye bedre trener nå en den de ansatte. Så hvorfor ikke?

– Har du noen gang angret på at du tok jobben som Start-trener?

– Nei, det har jeg aldri gjort. Det har gitt meg vanvittig mye. Det har gitt meg masse erfaring og en ballast som jeg tar med meg videre til neste jobb.

KVALITETSB­EVISST

For Steinar Pedersen vil tilbake som fotballtre­ner. Han er ikke skremt av det han har vaert gjennom, og tror ikke det at han har fått sparken teller negativt ved neste korsvei.

– Jeg tror Fotball-norge kjenner Steinar Pedersen, og vet hva jeg står for. Så er det et spørsmål hva det blir. Det er mange interessan­te jobber innenfor fotballen, sier Pedersen.

Vegard Witzøe er avdelingsl­eder ved idrettsfag ved KKG, og var ikke i tvil om å hente inn Steinar Pedersen da han plutselig ble arbeidsled­ig.

– Han er en svaert dyktig fotballtre­ner. I tillegg til det faglige er han veldig dyktig på å gi gode tilbakemel­dinger. Vi ser alltid etter dyktige folk, og er veldig glad for å ha knyttet til oss Steinar, sier Witzøe.

Planen er at Pedersen skal ha tre økter i uka med forskjelli­ge grupper fra skolen. KKG har også i flere år hatt Erik Ruthford Pedersen tilknyttet skolen.

– Begge de to er hel ved. De er engasjerte og kvalitetsb­evisst. Det er solid håndverk, sier Witzøe.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Steinar Pedersen trener ungguttene på idrettslin­ja på KKG på Kongsgård.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Steinar Pedersen trener ungguttene på idrettslin­ja på KKG på Kongsgård.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Hjemmekamp­en mot Levanger ble Steinar Pedersens siste som Starttrene­r.
FOTO: NTB SCANPIX Hjemmekamp­en mot Levanger ble Steinar Pedersens siste som Starttrene­r.
 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Steinar Pedersen er tilbake der han trives aller best - på feltet.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Steinar Pedersen er tilbake der han trives aller best - på feltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway