Fædrelandsvennen

Går trolig glipp av kampen mot Arendal

- STEFFEN STENERSEN

Torsdag gikk Eirik Wichne på krykker, og går etter alle solemerker glipp av sin første kamp for sesongen.

For når du hopper rundt på krykker knappe to døgn før neste kamp, sier det seg selv at det er tvilsomt at du spiller den kampen.

– Akkurat nå ser det mørkt ut, så det skal nok litt til. Men man vet aldri, sier Eirik Wichne til Faedreland­svennen etter torsdagens trening.

Høyrebacke­n fra Mandal er en av Start-spillerne som har spilt flest kamper denne sesongen. Han har startet alle ligakampen­e bortsett fra mot Fredriksta­d, da han kom inn til pause. Nå ser det ut til at han må ta en ufrivillig pause.

– KJIPT

Mot Ranheim tirsdag måtte han forlate banen etter 58 minutter, etter å ha fått en smell i kneet. Det er fortsatt uvisst hvor lenge han blir satt ute av spill.

– Det kommer an på hva diagnosen er. Det er kjipt. Det er siste innspurt og naerme opprykk. Men jeg skal ikke svartmale noe ennå. Plutselig er jeg klar til denne kampen, eller neste, sier Wichne.

Også mot Strømmen i runden før måtte han forlate banen etter timen spilt. En belastning­sskade i hofta har vaert litt av og på for 20-åringen så langt denne sesongen, men han vil ikke gå med på at alle kampene gjør at han trenger pause.

– Alle kjenner på at det har vaert en veldig lang sesong. Men kroppen er veldig pigg. Det var bare den smellen som ikke skulle komme, sier Wichne.

SKOGMO KOMMER INN

Mick Priest er Starts trener enn så lenge, og tviler på at han kan sette Wichne sitt navn lagoppstil­lingen mot Arendal.

– Han fikk et slag mot kneet, og det ser veldig tvilsomt ut. Men vi vil gi ham så lang tid vi kan inn mot kampen, fordi han åpenbart er en viktig del av laget. Hvis han er utilgjenge­lig, så har vi dog ingen bekymringe­r med å sette inn Jens.

Jens Kristian Skogmo blir en naturlig erstatter for Wichne. Skogmo har slitt med spilletid siden overgangen i fjor vinter, men har hatt en stigende formkurve

– Jens er en god spiller. Han er mentalt sterk, og en skikkelig profesjone­ll. Han vet at du ikke kan slippe deg ned. Jeg har sagt det til spillerne at på et eller annet punkt trenger vi hver og en av dem, sier Priest til Faedreland­svennen, og sier det ikke er snakk om hvile verken Wichne eller noen andre.

– Ingen av spillerne trenger hvile. Etter det som skjedde tirsdag kveld, så kunne vi spilt igjen onsdag morgen. For når du vinner, blir du ikke sliten, sier Priest.

Steffen Lie Skålevik fikk også en smell mot Ranheim. Ankelskade­n skal dog ikke vaere alvorlig, og spissen forsikrer at han er spilleklar til lørdag.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Eirik Wichne kunne bare titte på mens lagkamerat­ene hadde en uhøytideli­g konkurrans­e om å treffe tverligger­en fra midtbanen.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Eirik Wichne kunne bare titte på mens lagkamerat­ene hadde en uhøytideli­g konkurrans­e om å treffe tverligger­en fra midtbanen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Eirik Wichne har spilt alle kampene for Start denne sesongen.
FOTO: NTB SCANPIX Eirik Wichne har spilt alle kampene for Start denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway