Fædrelandsvennen

Slik forvandlet vikartrene­ren Start-laget

Mick Priest satte opp åtte konkrete punkter da han tok over som Start-trener etter Steinar Pedersen.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Nå har vi tatt oss sammen, vunnet tre på rad, og er i en bra posisjon. Nå er det bare å fullføre.

SIMON LARSEN, Start-kaptein

– Vi satte opp åtte punkter som vi mente var viktig med tanke på å rykke opp. Vi snakker om de punktene hver eneste dag, sier Priest til Faedreland­svennen.

Da Arendal Fotball ble slått 2–0 lørdag, kunne han og assistent Joey Hardarson krysse av nok et punkt. Start klarte å holde nullen for første gang siden Florø ble slått 2–0 13. august.

Det var samtidig duoens tredje seier på rad etter at de tok over etter sparkede Steinar Pedersen.

Priest har flere ganger understrek­et at målet er å vinne fem av fem kamper, og sikre opprykket med stil.

– Et annet punkt er at vi ønsker å ha spillet på motstander­ens side. Vi skal også jobbe hardt, og aldri gi opp, forklarer engelskman­nen.

– Kan du si alle de åtte punktene?

– Nei, for det avslører litt av det vi prøver på. De siste punktene ønsker jeg å holde internt i gruppa, for vi trenger flere poeng for å rykke opp, sier Priest.

– IKKE NOEN NEGATIV EFFEKT

– Hvordan synes du spillerne har respondert på trenerbytt­et?

– Det kan ikke ha hatt noen negativ effekt, dersom du ser på resultaten­e. Du må snakke med spillerne, for jeg liker ikke å snakke om meg selv. Jeg og Joey styrer bare båten, det er spillerne som må gjøre jobben, forklarer Priest.

Espen Børufsen ønsker heller ikke å avsløre for mye rundt de åtte punktene.

– Jeg synes det er fint å ha en plan for de fem siste kampene, for da har vi noe å forholde oss til. Vi vet at dersom vi spiller opp mot vårt beste, så har vi muligheten til å gjennomfør­e mange av punktene også, sier kantspille­ren.

Det å holde nullen har vaert viktig for spillerne.

– Som regel scorer vi i løpet av en kamp. Holder du nullen da, så vinner du. Dette er noe vi har hatt fokus på i det siste. Vi skulle holde nullen i alle kampene, og nå fikk vi heldigvis en kamp mot Arendal der vi klarte det, sier Børufsen.

Selv om opprykket kan bli sikret mot Elverum søndag, lover Børufsen at Start-spillerne skal holde foten på gasspedale­n helt ut.

– Vi skal ikke safe inn opprykket, sier Børufsen.

– Nå HAR VI TATT OSS SAMMEN

Han avslører også at spillerne gikk i seg selv etter den svake perioden fra midten av september, der det bare ble to poeng på tre kamper.

– Det har resultert at vi har klart å komme oss høyere på banen, og fått til det spillet vi vil ønsker, forklarer Børufsen.

– Det hadde vaert litt synd om vi hadde kastet bort et opprykk. Nå har vi tatt oss sammen, vunnet tre på rad, og er i en bra posisjon. Nå er det bare å fullføre, sier kaptein Simon Larsen.

Han mener de tre kampene under Priest er bevis på at trenerbytt­et har vaert vellykket.

– Mick og Joey har litt andre tanker, og respondere­r bra på det. Vi ønsker å spille framover så mye som mulig, og som Mick sier, så lenge vi er på motstander­ens halvdel, så kan ikke de score. Så enkelt er det, forklarer Larsen.

Start ligger fire poeng foran Sandnes Ulf, og har alt i egne hender før de to siste kampene.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Her jubler Start-spillerne etter scoring mot Arendal Fotball i lokaloppgj­øret lørdag. Det var lagets tredje seier under Priest og Hardarson.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Her jubler Start-spillerne etter scoring mot Arendal Fotball i lokaloppgj­øret lørdag. Det var lagets tredje seier under Priest og Hardarson.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Steffen Lie Skålevik var ikke med da spillerne trente på Sparebanke­n Sør Arena tirsdag.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Steffen Lie Skålevik var ikke med da spillerne trente på Sparebanke­n Sør Arena tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway