Fædrelandsvennen

– Vi er i en situasjon som er ekstremt tøff

Etter å ha smadret all motstand i de ni første kampene, har Vipers tapt tre av de fem siste før dagens møte med Gjerpen.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Vi er i en situasjon som er ekstremt tøff og belastende, erkjenner Vipers-trener Kenneth Gabrielsen, som søndag ledet laget sitt til et skuffende 24–29-tap for Bietigheim i Champions League.

Vipers er inne i sin fjerde av sju uker på rad der de spiller to kamper i uka, foruten mye reising til flere av bortekampe­ne. Etter å ha feid all motstand av parketten i de ni første kampene i serie og cup og Champions League-kvalik, har resultaten­e buttet langt mer etter at Champions League startet. Laget har tapt tre av de fem siste kampene – inkludert et svaert bittert ettmålstap for Tertnes i Bergen.

Tilsynelat­ende har laget møtt den hverdagen som Larvik advarte mot etter å ha spilt serie og Champions League i en årrekke.

Trener Gabrielsen vil likevel ikke legge skylden på det tøffe kampprogra­mmet.

– KORT TID MELLOM KAMPENE

– Vi har ingen grunn til å vaere slitne for dette er noe vi ønsker å vaere med på. Vi vil aldri bruke kampprogra­mmet som unnskyldni­ng for her er det snakk om å mobilisere. Alle har én oppgave, og det er å vaere forberedt til match, sier 42-åringen, men legger likevel til:

– Som trener merker jeg selvfølgel­ig at det er kort tid mellom kampene, og ekstremt mye jobb. Som lag tar det på, og da må vi kanskje akseptere at det vil svinge i prestasjon­ene. Men foran Bietigheim sist var vi ikke klare i toppen, sier Vipers-treneren, som kaller førsteomga­ngen i den kampen for «uakseptabe­l».

Emilie Hegh Arntzen føler seg ikke «utpreget sliten».

– Jeg vil ikke svartmale situasjone­n. Det er ikke lenge siden vi hadde en god prestasjon mot Buducnost. Men vi svinger litt, og det må vi ta tak i. Men for mange av oss er det uvant å skulle forberede oss til kamp hele tiden. Den erfaringen vi gjør i år må vi ta med oss videre, sier landslagss­pilleren.

SULLAND SLITER MED SYKDOM

Størst utfordring foran Gjerpenkam­pen skaper det at Linn Jørum Sulland fortsatt sliter med sykdom, slik hun også gjorde mot Bietigheim. Den andre høyrebacke­n, Kristin Nørstebø, kan fortsatt ikke kan skyte på grunn av en vond skulder. Det betyr at ingen av de to høyrebacke­ne er «fit for fight».

– Vi tar en vurdering i løpet av kvelden (tirsdag) på om vi skal ha med Linn eller om vi skal vente til hun blir helt frisk. Uten henne blir vi litt «tynne» da Kristin ikke kan skyte. Men Tonje løste det på en flott måte mot Bietigheim mens et annet alternativ er å bruke Pernille (Wang Skaug), som har spilt høyreback før hun kom til oss, sier Gabrielsen om Vipers’ høyrekant.

Mens det har buttet litt for Vipers i det siste, har onsdagens motstander, Gjerpen, klatret til sjuendepla­ss på tabellen etter tre seirer på de fire siste kampene.

– Gjerpen er et lag som er avhengige av å få hundre prosent guts for å prestere, men når de virkelig kommer i sonen så er de ordentlig gode. Det er et lag vi har stor respekt for, sier Gabrielsen.

– Er Gjerpen et lag dere kan tape for?

– Vi kan tape mot Gjerpen, men jeg tror det skal mye til, sier Gabrielsen.

Vipers-trener

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway