Fædrelandsvennen

Start tok kontakt med Dempsey – det fikk Molde til å reagere

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN OG STEFFEN STENERSEN

Start tok kontakt med den engelske treneren uten å informere Molde.

Overfor Faedreland­svennen bekrefter Molde nå at Start har vaert i kontakt med Mark Dempsey om hovedtrene­rjobben i Start, og at de har tatt opp fremgangsm­åten med ledelsen i klubben.

– Vi har kommuniser­t med Start i etterkant at de tok kontakt med ham. Vi er ferdige med saken, men det er viktig at man tar riktig tjenesteve­i, sier administre­rende direktør i Molde, Øystein Neerland.

Etter det Faedreland­svennen vet reiste sportssjef Tor Kristian Karlsen hjem til assistentt­reneren til Molde etter at Steinar Pedersen måtte gå fra Start-jobben. Det skjedde uten at Start kontaktet ledelsen i Molde, som dermed reagerte. Start-direktør Even Øgrey Brandsdal ønsker ikke å kommentere saken.

Det er ikke lov for interesser­te klubber å ta kontakt med spillere som har over et halvt år igjen av sin kontrakt. Med trenere kan det vaere annerledes.

– Det kan stå i kontrakten, men det er ingen standard på det. Det er jo sjelden at klubber henvender seg til trenere som er under kontrakt. Men det vil vaere god kutyme å kontakte klubben om det er slik at man ønsker en trener under kontrakt, sier Teddy Moen, leder i Norsk Trenerfore­ning. Han prater på generelt grunnlag.

Dempsey har kontrakt med Molde halvannet år til.

– Han har kontrakt med Molde til sommeren 2019, sier Neerland.

– Har han en klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate Molde om han får tilbud om hovedtrene­rjobb i en toppklubb?

– Han har en enkel kontrakt som strekker seg til sommeren 2019, er alt Neerland vil svare på det.

Tor-kristian Karlsen svarer følgende på Moldes påstand om at Start har tatt kontakt.

– Molde må bare si det. Vil ikke gå inn på konkrete navn. Han er en dyktig trener, men han er under kontrakt med en annen klubb. Da blir det feil å si mye om han, sier Karlsen til Faedreland­svennen.

Han ønsker ikke å kommentere påstandene om «riktig tjenesteve­i».

– Det er en fremstilli­ng som Molde må stå inne for. Jeg har ingen kommentar, sier Karlsen, som sier de har flere kandidater som er aktuelle for jobben.

Start er på utkikk etter ny trener etter at Steinar Pedersen måtte gå med fem kamper igjen i 1. divisjon. Mick Priest har vaert vikartrene­r de fire siste kampene.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX ?? Mark Dempsey skal ha blitt kontaktet av Start og Tor-kristian Karlsen.
FOTO: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX Mark Dempsey skal ha blitt kontaktet av Start og Tor-kristian Karlsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway