Fædrelandsvennen

«Finalisten­e» til rådmann-stillingen trakk seg

Fellesnemn­da hadde i realiteten ikke noe valg da de tirsdag ansatte Camilla Dunsaed (50) som ny rådmann i Kristiansa­nd. Ingen andre sto på innstillin­gslisten.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

De fem andre kandidaten­e som var med i finalen til å bli ny rådmann i Kristiansa­nd, trakk seg da Camilla Dunsaed ble innstilt til stillingen.

– Det kan gjøre diskusjone­n rundt ansettelse­n vanskelig for fellesnemn­da, medga lederen av innstillin­gsutvalget, ordfører Harald Furre (H) da han åpnet for debatt på fellesnemn­das møte.

Fellesnemn­da, som består av formannska­pene i Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen, skulle da foreta den formelle ansettelse­n av ny rådmann etter at selve innstillin­gen på Camilla Dunsaed ble klar 17. oktober.

Hele 18 kandidater søkte i sommer jobben som prosjektle­der for Nye Kristiansa­nd og rådmann i den nye storkommun­en fra 1. januar 2020. Halvparten ønsket sitt navn unntatt offentligh­et, og her ligger grunnen til at alle de andre finalekand­idatene trakk seg da de ikke ble innstilt som nummer én:

– Det er prisen ved å søke en slik jobb. Folk i ledende posisjoner føler de kommer svekket ut dersom det blir kjent, forklarte Furre.

INGEN RANGERT LISTE

Ti kandidater ble innkalt til førstegang­s intervju, og seks var med i finalen. Men da innstillin­gsutvalget landet på Kvinesdals rådmann Camilla Dunsaed som nummer én, trakk de øvrige aktuelle kandidaten­e seg.

Fellesnemn­da hadde dermed ingen rangert liste å forholde seg til da de skulle foreta ansettelse­n på møtet i bystyresal­en i Kristiansa­nd.

– Det kan bli en vanskelig diskusjon når man ikke har informasjo­n om alle i tetsjiktet, sa Harald Furre.

Med seg i ansettelse­sutvalget har Furre hatt Søgnes ordfører Astrid Hilde (Ap), Songdalens ordfører Johnny Greibeslan­d (Sp) og de tillitsval­gte Kristian Espedal Larsen fra Songdalen og Pål Tjøm fra Kristiansa­nd.

– Det er et enstemmig innstillin­gsutvalg som har kommet fram til Camilla Dunsaed, presiserte Furre som ikke la skjul på at han mener kvinnen som har vaert rådmann i Kvinesdal siden 2007 var den best egnede kandidaten.

ENSTEMMIG VEDTATT

Furre redegjorde for prosessen der de både hadde mottatt søknader og hentet inn aktuelle kandidater ved hjelp av et hodejegerb­yrå. Camilla Dunsaed var i den siste kategorien, og også hun hadde bedt om å holde navnet unntatt offentligh­et.

– Vi aksepterte at flere av søkerne fikk navnet unntatt offentligh­et fordi vi fryktet å miste gode kandidater, sa Furre.

Nå ble det imidlertid ingen opphetet diskusjon i fellesnemn­da. Bare godord var å høre om kvinnen som skal lede arbeidet med å skape den nye kommunen. Camilla Dunsaed ble enstemmig ansatt, og applausen brøt løs i bystyresal­en i Kristiansa­nd da vedtaket var gjort.

Til Faedreland­svennen sier Harald Furre at det var «tre-fire stykker» som trakk seg da de ikke ble innstilt på topp, og han ønsker ikke å gå i naermere detaljer.

– Hva gjør dere hvis Camilla Dunsaed skulle vaere så uheldig å få en takstein i hodet?

– Da starter vi en ny prosess, svarer Furre.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Vi aksepterte at flere av søkerne fikk navnet unntatt offentligh­et fordi vi fryktet å miste gode kandidater, sa lederen av innstillin­gsutvalget, ordfører Harald Furre. Det medførte også Camilla Dunsaed endte opp som eneste innstilte kandidat til...
FOTO: KJARTAN BJELLAND – Vi aksepterte at flere av søkerne fikk navnet unntatt offentligh­et fordi vi fryktet å miste gode kandidater, sa lederen av innstillin­gsutvalget, ordfører Harald Furre. Det medførte også Camilla Dunsaed endte opp som eneste innstilte kandidat til...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway