Fædrelandsvennen

Får ikke bruke «hovedsykeh­us»

- STEINAR VINDSLAND

Begrepet «hovedsykeh­us» kan oppfattes som at ett sykehus i foretaksgr­uppen er viktigere enn de andre, og dette er ikke i samsvar med Nasjonal helse- og sykehuspla­n.

Det skriver Helse Sør-øst RHF til Sørlandet sykehus og fraråder å benytte begrepet «hovedsykeh­us» i videre arbeid med utviklings­planen.

Det kom fram i et dialogmøte med Helse Sør-øst RHF i slutten av forrige uke, framgår det av en pressemeld­ing for Utviklings­plan 2035.

– Helse Sør-øst RHF presiserer at dette ikke betyr at vi skal revurdere funksjons- eller oppgavedel­ing som allerede er gjort, og at det forventes ytterliger­e utvikling og oppgavedel­ing framover. Etter at Nasjonal helse- og sykehuspla­n i 2016 definerte ulike typer sykehus, er det slått fast at Sørlandet sykehus har store akuttsykeh­us i Kristiansa­nd og Arendal, og akuttsykeh­us i Flekkefjor­d. Nå skal vi beskrive enda tydeligere rollene og de ulike profilene ved de tre sykehusene våre, og hvordan de sammen skal utfylle hverandre i et team av sykehus, sier prosjektle­der Per W. Torgersen ifølge pressemeld­ingen.

Det var i styremøtet 19. oktober at ansatterep­resentant Susanne Hernes fra sykehuset i Arendal spurte hva begrepet «hovedsykeh­us» innebar. Dette var det mildt sagt delte meninger om, men nå har altså Helse Sør-øst skåret gjennom.

Hovedsykeh­us-begrepet ble brukt i prosjektra­pport for Utviklings­plan 2030. Dette lå også til grunn da styret behandlet prosjektra­pporten i februar 2015, og blant annet vedtok:styret vil videreutvi­kle en driftsmode­ll for SSHF med tre sykehus i helseforet­aket og med hovedsykeh­us i Kristiansa­nd.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway