Fædrelandsvennen

Støy x forurensin­g

- DAG BEEK Søm

Terje Naess har i Faedreland­svennen 19. oktober noen betraktnin­ger omkring industrien­s beliggenhe­t og tilstand i Kristiansa­nd, både før og nå.

●●Denne gangen gjelder det havneplane­ne i Vige/kongsgård, som forfattere­n henviser til, uten å gi noen forklaring eller begrunnels­e på hvorfor akkurat dette er et miljøvennl­ig, innovativt eller et nødvendig alternativ.

Det jeg savner i dette innlegget er en tydelig begrunnels­e på hva som tilsier at dette er det beste stedet for containerh­avn? Har Naess virkelig lest alle rapporter og saklige innvending­er mot Kongsgård/vige-alternativ­et?

Det kan da ikke vaere tidligere tiders industriel­le plassering­er som rettferdig­gjør at man skal ofre tusenvis av innbyggere­s bomiljø og livskvalit­et for nye boliger i byen? Hva med å tenke alternativ­t, grønt og fremtidsre­ttet? Hva med å gå en runde til, og se på nye muligheter? Haster det sånn å få frigjort arealer for videre byutviklin­g? Jeg er redd for at Ap har glemt de vanlige innbyggern­es ve og vel i denne saken.

Mistenkeli­g mange boliger på Sømssiden er allerede lagt ut for salg, støyen blir for stor. For alle skal vel med, Terje Naess, også vi som bor på Søm og Lund?

Dette sier jeg siden du undertegne­r som medlem av bystyret. Med å stå steilt på egne vedtak vil dere legge opp til støy på flere måter, ikke bare den som 24/7-aktivitete­n i havneområd­et vil generere. For det går seg kanskje til, men på hvilken bekostning?

Det er fortsatt mulighet for å snu, uten å miste ansikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway