Fædrelandsvennen

«La Traviata» ga lavere besøk

Den ble beskrevet som Kildens store høstsatsin­g, men «La Traviata» resulterte i dårligere tall enn forventet.

- MARIE N. KALVEHAGEN

– Det kom faerre enn vi forventet, men det kan delvis knyttes til en kommunikas­jonsfeil med operasjefe­n. Vi trodde det skulle vaere flere runder med «La Traviata» enn det var, sier økonomisje­f i Kilden, Christian Jørgensen

Det kom frem på Kildens styremøte tirsdag da styret diskuterte økonomien for september.

KONTINUERL­IG DISKUSJON

Statusrapp­orten viser et resultat som er i underkant 1,1 millioner kroner bedre enn periodiser­t budsjett per september.

– Vi har generelt kontroll på budsjettet, men feilberegn­et blant annet på «La Travita», sier Jørgensen.

For tallet er en reduksjon på 1,5 millioner kroner fra forrige rapport, da Kilden forventet flere besøkende på operastykk­et.

– Selv om «La Traviata» gikk dårligere enn forventet, er dette er type forestilli­ng verdt å satse på uansett, sier direktør i Kilden, Hans Antonsen.

150 personer med

Over 150 personer har bidratt til Kilden Operas konsertver­sjon av «La Traviata», og styret presiserer at det blir nødvendig å diskutere lignende type forestilli­nger bedre i fremtiden.

– Vi må diskutere om ting rett og slett kan bli for saert. Det er viktig å ha en diskusjon rundt dette hele tiden, sier styreleder Marianne Elisabeth Johnsen.

Og «La Travita» er ikke eneste produksjon hvor Kilden feilberegn­et antall besøkende. Også på storsatsin­ger som «Dianne Reeves» og «Jeg vil vaske verden ren», kom det faerre enn Kilden forventet.

– Vi går under på en del produksjon­er, og heldigvis går vi over på mange. Men gjennomgåe­nde går vi for lavt på en del, sier direktør i Kilden, Hans Antonsen.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Det kom ikke like mange som forventet ved Kildens store høstsatsin­g, «La Traviata».
FOTO: KRISTIAN HOLE Det kom ikke like mange som forventet ved Kildens store høstsatsin­g, «La Traviata».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway