Fædrelandsvennen

I dag kan disse seks Vipers-spillerne bli Vm-klare

Hele seks Vipers-spillere kan få plass når Vm-laget tas ut i morgen. Men uttaket skjer bare ni timer før den svaert viktige Nm-semifinale­n mot Storhamar.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Timingen er dårlig for oss, fastslår Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

– Har dere tatt det opp med landslagsl­edelsen?

– Nei. De gjør sin jobb, og vi gjør vår. Slike ting kan ikke vi påvirke, sier Gabrielsen – vel vitende om at kampen er skjøvet fram én dag slik at Vipers skal få mer tid til å forberede seg til fredagens viktige Champions League-kamp mot Metz.

Til E m- kvalifiser­ingskampen­e tidligere ihøst, mot Ukraina og Sveits, hadde Viper s hele fem jenter med i troppen – i Jeanett Kristianse­n, Katrine Lunde, Kari Brattset, Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen. Nå har i tillegg en skadefri Linn Jørum Sulland meldt seg på, blant annet ved å knalle inn ti mål da Vipers feide Storhamar av parketten med 35–26-seier i serien lørdag.

– EMPATI OG FORSTÅELSE

Men det er trangt om nåløyet, og trolig vil en eller flere av de seks bli skuffet foran mesterskap­et som går i Tyskland 1.-17. desember.

– Jeg tror det blir veldig viktig å vise empati og forståelse. Uttaket betyr ekstremt mye for dem som er aktuelle. Det skal vi ha respekt for, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Det offisielle uttaket skjer først på en pressekonf­eranse klokka 11.30 tirsdag. Det vil si nøyaktig ni timer før Vipers møter Storhamar på ny, denne gang i semifinale i NM.

– ANGREPSPOS­ISJON

Han vil ikke begi seg ut på å tippe hvilke spillere Vipers-får i VMtroppen, men sier følgende om kampforber­edelsene i lys av Vmuttak samme dag.

– De som blir tatt ut, skal vi glede oss sammen med, og hvis det kommer skuffelser så skal vi stå sammen med dem. Følelser kommer garantert til å spille inn, men vi ønsker ikke å legge ekstra fokus på det. Sammen skal vi stå sterkere, sier Gabrielsen.

– Kan uttaket komme til å spille inn på resultatet mot Storhamar?

– Nei. Selv om det var mye positivt i det vi presterte mot dem lørdag, har vi fortsatt en del å rette på. I lys av det møter vi kampen i angrepspos­isjon, mener 42-åringen.

Malin Aune er blant Vipersjent­ene som er ekstremt spent på Vm-uttaket i dag. Hun liker ikke å gå og vente.

– Det er helt forferdeli­g å vente. Ting går veldig sakte i dag, sier høyrekante­n.

– Kan utfallet påvirke prestasjon­en din i morgen?

– Jeg håper ikke det. Jeg skal klare å legge det bort, og gjøre en god kamp uansett, sier Aune.

LUNDE TROR På UTTAK

På målvaktspl­assen skal landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n trolig ha med to målvakter blant de tre sterke kandidaten­e Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg og Katrine Lunde.

– Jeg tror jeg blir tatt ut, men det har jeg også trodd før for så å bli vraket, sier en spent Lunde.

– Hvordan passer det med et Vm-uttak samme dag som dere spiller semifinale i NM?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men da slipper jeg i det minste å prate med så mange journalist­er. Dessuten er det flere av Storhamar-jentene som også venter på uttaket. Jeg håper vi kommer ut med best selvtillit, og får et psykologis­k overtak på dem allerede der, sier Lunde.

Hun tror heller ikke utfallet vil påvirke prestasjon­en hennes mot Storhamar.

– Jeg har vaert med så lenge i gamet at det tror jeg skal gå bra. Men det er ikke gøy å bli vraket. Fordelen med kamp på kvelden, er at man har noe å fokusere på, sier 37-åringen.

– PR-MESSIG VELDIG STORT

Kenneth Gabrielsen er klar på at et eventuelt uttak av seks Vipersspil­lere, ikke bare er uproblemat­isk i og med at spillerne blir borte fra Vipers-trening i hele desember.

– Ulempen er at mens de andre lagene får en god måned på å utvikle spillet sitt, mister vi en del samhandlin­g. Men det skal vi få fart på igjen når alle er tilbake, understrek­er Gabrielsen, og legger til:

– Pr-messig er det veldig stort å ha seks landslagss­pillere. Men Vipers skal vaere et miljø hvor vi skal utvikle framtidige og nåvaerende landslagss­pillere, sier Gabrielsen – som dog tviler på at klubben får full uttelling.

Vipers

Jeg tror jeg blir tatt ut, men det har jeg også trodd før for så å bli vraket.

❞ KATRINE LUNDE,

 ??  ?? Katrine Lunde Malin Aune Linn Jørum Sulland Kari Brattset Jeanett Kristianse­n Emilie Hegh Arntzen
Katrine Lunde Malin Aune Linn Jørum Sulland Kari Brattset Jeanett Kristianse­n Emilie Hegh Arntzen
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.
FOTO: NTB SCANPIX Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway