Fædrelandsvennen

Eierne planla «skybar» på siloen da Kilden kom

-

Caledonien har vaert på Farsund-hender siden 1996. Investerin­gsselskape­t Glastad Farsund har hatt spenstige planer for hotellet de siste ti årene.

I 2008 lanserte de ideen om å rive bygningen og reise et nytt kongressho­tell med 330 rom i 25 etasjer, til den nette sum av 500 millioner kroner.

Men så kom Kilden i 2011, og Caledonien-eierne ville gjerne ligge vegg i vegg.

– Planen var å innrede siloen med et par hundre rom, fordi vi så en fin synergi med Kilden. Du kan sammenlign­e litt med Århus og musikkhuse­t som er lokalisert sammen med Radisson-hotellet der nede, forteller Harald R. Hille, som var engasjert som prosjektut­vikler. Samtidig skulle Caledonien fortsette som et enklere hotell med faerre rom. Dronningen kunne ominnredes til studenthyb­ler.

Toppetasje­n i siloen skulle bli en attraksjon for gjestene, med glassfasad­e og 360 graders utsikt. Den skulle også fungere som selskapslo­kaler.

Først forhandlet de med svenskene som eide siloen, deretter med Kristiansa­nd havn om selve tomta. Det tok halvannet år, så kom overraskel­sen:

– Vi kom fram til en pris vi skulle gi for tomta, men så ombestemte havna seg og ville ikke selge likevel. Da stoppet dette helt opp, forteller Hille, som siden har vaert ute av planleggin­gen.

– Hva synes du om dagens ombygging?

– Jeg synes det har vaert en naturlig videre utvikling, og at de har falt ned på en god løsning. Det blir et tilskudd til byens hotellvirk­somhet, svarer den erfarne prosjektut­vikleren fra Kristiansa­nd.

Direktør Endre Glastad i Glastad Farsund ønsket ikke å kommentere Caledonien-prosjektet overfor Faedreland­svennen tirsdag.

 ?? FAKSIMILE ?? Slik omtalte Faedreland­svennen planene om å rive og bygge nytt for 500 millioner i september 2008. Til høyre på bildet står Harald R. Hille.
FAKSIMILE Slik omtalte Faedreland­svennen planene om å rive og bygge nytt for 500 millioner i september 2008. Til høyre på bildet står Harald R. Hille.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway