Fædrelandsvennen

Årskort 150 kroner dyrere

Dyreparken øker prisen for årskort i 2018 med 150 kroner. Utvidelser og momsøkning er begrunnels­en.

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Prisen for et kombiårsko­rt, som inkluderer adgang både til Dyreparken og Badelandet, har økt fra 1199 til 1349 for barn. For voksne har den økt fra 1299 til 1449. Prisene gjelder fornyelse av årskort for eksisteren­de årskortkun­der. Bestilling har ikke åpnet ennå for nye kunder.

For en familie med to voksne og to barn betyr det en samlet prisøkning på 600 kroner.

Prisøkning­en skjer til tross for at Dyreparken hadde et overskudd før skatt på 33,9 millioner kroner i 2016.

«MOROSKATT»

– Det stemmer at vi har økt prisen med 150 kroner. Årsaken til dette er en kombinasjo­n av at merverdiav­giften har økt, og utvidelser i parken, sier salgs- og markedssje­f Anniken Schjøtt i Kristiansa­nd dyrepark.

I budsjettet for 2018 foreslår regjeringe­n å øke «moroskatte­n» – moms på kino, museer, fornøyelse­sparker og idrett, fra ti til tolv prosent. Det er andre økning på få år. I 2016 økte «moromomsen» fra åtte til ti prosent.

Dyreparksj­ef Per Anstein Aamodt sa tidligere i høst at økningen på mange måter var dramatisk, og at det ville bli vanskelige­re å konkurrere med utlandet.

– Det øker den samlede kostnaden for ei uke på Sørlandet om sommeren. Du får allerede to uker i Syden, inkludert fly, for samme pris. Da er ikke økt skattetryk­k det vi trenger, sa Aamot.

UTVIDELSER

Nye attraksjon­er og investerin­ger i Dyreparken er ifølge Schjøtt en viktig faktor til at prisene for årskort øker.

I år ble badelandet utvidet, blant annet med ny badestrand ved Grashavet, samt et stupetårn.

I tillegg ble Hakkebakke­skogen Filmstudio ferdigstil­t. Anniken Schjøtt kan røpe at det også blir utvidelser i 2018.

– Nyheten blir lansert 14. november. Noe mer kan jeg ikke si nå, sier hun.

– GJENSPEILE­R TILBUDET

Schjøtt mener at prisnivået gjenspeile­r tilbudet i parken.

– Det vi ser at de som har årskort, bruker parken mye – rundt åtte ganger i løpet av året. Da tror vi at folk er fornøyde med det de får til den prisen.

– Vi kan forstå at noen synes dette er en høy enkeltsum, men vi forsvarer prisøkning­en. Prisnivået gjenspeile­s i parkens tilbud, legger hun til.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Det blir dyrere å se skuespille­ne i Hakkebakke­skogen i Kristiansa­nd dyrepark i året som kommer.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Det blir dyrere å se skuespille­ne i Hakkebakke­skogen i Kristiansa­nd dyrepark i året som kommer.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? – Jeg er bekymret over økte kostnader i en tid hvor reiseliv skal satses på. Det gjør det vanskelige­re å konkurrere, sa dyreparksj­ef Per Arnstein Aamot etter at forslaget til statsbudsj­ett for 2018 kom.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD – Jeg er bekymret over økte kostnader i en tid hvor reiseliv skal satses på. Det gjør det vanskelige­re å konkurrere, sa dyreparksj­ef Per Arnstein Aamot etter at forslaget til statsbudsj­ett for 2018 kom.
 ?? FOTO: ELISE VIGELAND ØYHOVDEN ?? I år ble badelandet utvidet, blant annet med ny badestrand ved Grashavet, samt et stupetårn. Salgs- og markedssje­f Anniken Schjøtt mener utvidelser er noe av årsaken til prisøkning­en.
FOTO: ELISE VIGELAND ØYHOVDEN I år ble badelandet utvidet, blant annet med ny badestrand ved Grashavet, samt et stupetårn. Salgs- og markedssje­f Anniken Schjøtt mener utvidelser er noe av årsaken til prisøkning­en.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kristiansa­nd dyrepark gikk med nesten 40 millioner kroner i overskudd i fjor. Nå øker prisene slike at en familie på fire må ut med 600 kroner mer for årskort neste år.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Kristiansa­nd dyrepark gikk med nesten 40 millioner kroner i overskudd i fjor. Nå øker prisene slike at en familie på fire må ut med 600 kroner mer for årskort neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway