Fædrelandsvennen

Budsjettsa­mtalene er i gang

- NTB

Nikolai Astrup (H) understrek­et at partiene har dårlig tid, og at det er viktig å få fremdrift i budsjettfo­rhandlinge­ne som startet på Stortinget tirsdag.

– Det er viktig å huske at det hviler et ansvar på alle partier for å gjøre opp innenfor en ansvarlig økonomisk ramme, sa Astrup, som er finanskomi­teens leder, før de finanspoli­tiske talsmennen­e gikk inn til sitt første møte i 13.30-tiden.

– Det betyr at det må gjøres reelle prioriteri­nger, men vi har blitt enige før, og jeg er sikker på at vi skal klare det også i år, selv om vi har dårlig tid, fortsatte Astrup.

De fire samtalepar­tnerne Høyre, Frp, Venstre og KRF har allerede fått ekstra tid. Fristen for å komme i mål er forskjøvet til 30. november – noe som ble endelig vedtatt av Stortinget tirsdag. Finansdeba­tten er utsatt fra 27. november til 4. desember.

Venstres finanspoli­tiske talsmann Terje Breivik er den eneste av de fire finanspoli­tikerne som har vaert med i budsjettfo­rhandlinge­r før.

– I dag regner jeg med at vi bruker tid på de ulike partienes primaersta­ndpunkter, sier han.

Krfs Kjell Ingolf Ropstad mener det er viktig å få en oversikt over de store utfordring­ene – og nevner regjeringe­ns forslag om å kutte i dagpenger og spørsmålet om å reversere innstramni­ngen i pleiepenge­ordningen.

– Vi må diskutere også de krevende spørsmålen­e som ikke nødvendigv­is handler bare om kroner og øre, men også prinsipper. Jeg tror vi må tenke på det allerede i starten, slik at vi kan finne gode løsninger innen tidsfriste­n, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway