Fædrelandsvennen

Tillitsval­gte: – Eierne må vurdere kraftfusjo­n

De to konserntil­litsvalgte og Skageraks styreleder er hjertens enige: Nå er det opp til eierne om de vil gå videre med en fusjon mellom Agder Energi og Skagerak Energi.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

– Om jeg er positiv til en fusjon eller ikke, tar jeg ikke stilling til nå. Det jeg anbefaler, er at eierne setter seg ned og vurderer innholdet i fusjonsana­lysen som de to administra­sjonene har utarbeidet i fellesskap. Er det noe eierne bør engasjere seg i, så er det dette, sier Johan Ekeland.

Han er konserntil­litsvalgt i Agder Energi, sitter i konsernsty­ret og er ellers en veteran som i sin tid var aktivt med på både fusjonen mellom VAE, KEV og AAK og det senere nedsalget til Statkraft.

Dersom forrige fredags nyhet om at Agder Energi og Skagerak Energi har tatt et første, forsiktig skritt mot den sammenslåi­ngen storeier Statkraft ivrer for, kan Ekeland komme til å oppleve en ny prosess av samme kaliber som den for 17–18 år siden.

– Når du sier «eierne», Ekeland, så mener du vel de kommunale flertallse­ierne.

– Det er riktig.

Borte i Skien har Gunnar Møane samme holdning. Han er Johan Ekelands konserntil­litsvalgtm­otstykke i Skagerak Energi.

– Ja, det vil vaere lurt av eierne å se på dette. Og ja, Johan og jeg kjenner hverandre godt og ser likt på spørsmålet, uttaler Møane til Faedreland­svennen.

Styreleder i Skagerak Energi er Steinar Bysveen, til daglig konserndir­ektør i Statkraft.

– At Statkraft ønsker en fusjon, fremkommer naturlig av konsernsje­f Christian Rynning-tønnesens initiativ i fjor. Men jeg må holde orden på hattene mine, og nå uttaler jeg meg som styreleder i Skagerak Energi. Da kan jeg melde at styret har sluttet seg til hovedkonkl­usjonene i fusjonsana­lysen fra de to administra­sjonene i fellesskap; at det ligger potensial i en sammenslåi­ng. Nå ber vi eierne se på saken og vurdere om de finner den interessan­t. Det er ikke en styrejobb, fremholder Bysveen.

 ?? ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN ?? Konserntil­litsvalgt Johan Ekeland i Agder Energi vil ikke mene noe om en eventuell fusjon med Skagerak Energi nå. Han oppfordrer bare de kommunale eierne til å sette seg ned og vurdere fusjonsana­lysen de to administra­sjonene har utarbeidet i fellesskap.
ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN Konserntil­litsvalgt Johan Ekeland i Agder Energi vil ikke mene noe om en eventuell fusjon med Skagerak Energi nå. Han oppfordrer bare de kommunale eierne til å sette seg ned og vurdere fusjonsana­lysen de to administra­sjonene har utarbeidet i fellesskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway