Fædrelandsvennen

Jorun Stiansen vil fortsette å stå på scenen

Den tidligere Idol-vinneren er heller ikke redd for å gå på samme smell igjen: – Nå vet jeg hva jeg går til, sier 33-åringen.

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

– Alt handler om livserfari­ng, og om å laere av det man gjør. Da jeg var med i Idol ante jeg ikke hva jeg gikk til, og endte dermed med en smell. Nå er jeg eldre, mer selvbeviss­t og klar over hva jeg selv ønsker, sier venndølen til Faedreland­svennen.

«Skal vi danse» har tilspisset seg hver uke, og lørdag var det Jorun Stiansen og hennes dansepartn­er, Fredric Brunberg (31) som måtte forlate konkurrans­en.

– Alle som var igjen var forberedt på å ryke ut den dagen, så det går faktisk veldig fint. Jeg er uansett enormt stolt av å klare en fjerdeplas­s etter så mange år borte fra bransjen, sier hun.

HAR FÅTT FLERE TILBUD

Stiansen overrasket mange da det i høst ble kjent at hun etter åtte år skulle tilbake i rampelyset som deltager i «Skal vi danse».

– Det jeg kjente mest på da jeg røk ut, var hvor utrolig gøy det har vaert å vaere tilbake i bransjen.

For da sørlending­en vant Idol i 2005, tok det ikke lang tid før hun «forsvant».

– Jeg var rett og slett utbrent og måtte plugge ut hele verden, sa 33-åringen til Faedreland­svennen i september.

Men nå er hun kommet for å bli.

– Skal vi danse var kjempegøy og en måte å komme inn i bransjen igjen. Men rampelyset er ikke så viktig for meg, det jeg liker med det hele er kontakten med publikum og det å kunne levere et produkt. Jeg har alltid elsket å stå på scenen, så det skal jeg fortsette med.

Stiansen kan bekrefte at hun har fått flere tilbud, uten å røpe noe mer.

– Jeg skal i en del møter de neste ukene, men jeg har bestemt meg for å gjøre ting ordentlig denne gangen – ikke haste meg inn i noe. Jeg er i forhandlin­ger, men ingenting er spikret, sier hun.

BLIR VAERENDE I OSLO

Det er to dager siden venndølen måtte forlate det populaere danseprogr­ammet, og de neste dagene har hun kun planer om én ting.

– Vi har danset flere timer daglig, syv dager i uken, i tre måneder. Dette er den andre fridagen jeg har hatt på mange måneder, så jeg er jeg ganske gåen. Nå skal jeg kun slappe av, og det merker jeg kroppen har godt av, sier hun.

Hun synes det blir trist ikke å skulle treffe sin dansepartn­er Fredric Brunberg like mye.

– Vi har fått veldig god kontakt etter å ha vaert sammen hver dag i tre måneder. Han har vaert der for meg hele tiden, så det blir en rar overgang ikke å skulle se ham like mye.

Stiansen gleder seg imidlertid til å treffe sin forlovede, Grimstad-gutt og wakeboardp­roff Egil Furre.

– Det er rart, men jeg har vaert så fokusert at jeg nesten ikke har hatt tid til å savne ham. Nå kjenner jeg jo litt mer på den følelsen da, sier hun.

På spørsmål om hun nå skal flytte tilbake til leilighete­n de deler i Grimstad, svarer hun:

– Det blir uansett ikke ennå, jeg har som sagt flere planlagte møter. Men i fremtiden vil nok Grimstad vaere basen min, så kommer jeg til å pendle en del, sier hun.

TAKKER SØRLENDING­ER

33-åringen har aldri lagt skjul på hvor glad hun er i Sørlandet, og er nøye på at det videreform­idles også denne gangen.

– Jeg vil takke alle sørlending­er for en enorm støtte, det hadde ikke gått uten dere.

Stiansen vil også overbringe en spesiell takk.

– Kvelden jeg røk ut var det tre kristiansa­ndere i studioet som heiet høyt på kav sørlandsk. Jeg vet ikke hvem de er, men det var utrolig herlig å ha dem der. De fortjener spesielt en takk, sier hun.

 ?? FOTO: YINA CHAN ?? Jorun Stiansen (33) er klar for et liv tilbake i rampelyset.
FOTO: YINA CHAN Jorun Stiansen (33) er klar for et liv tilbake i rampelyset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway