Fædrelandsvennen

Sju spillere ute av Jerv

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Grimstad-laget tar grep etter sin svake sesong.

Jerv var av mange tippet som et av topplagene i 1. divisjon denne sesongen. Laget spilte kvalifiser­ing til Eliteserie­n både i 2015 og 2016, og hadde forsterket laget i vinter.

I stedet ble det et tungt år for Arne Sandstøs gutter. Den første seieren kom ikke før i 11. serierunde. Jerv slo tilbake, og luktet lenge på en kvalifiser­ingsplass, men sesongen ble avsluttet med fem strake tap, blant annet med stygge 1–7 borte mot Ull/kisa.

TAR GREP

Nå tar Jerv grep og kvitter seg med en rekke spillere. Nils Petter Andersen er allerede klar for Fløy, mens Christophe­r Mcconnaghe­r legger opp.

Ifølge Grimstad Adressetid­ende er også Jakob Toft, Stian Christense­n og Erixon Danso ferdige i klubben.

I tillegg går låneavtale­ne med Idelino Gomes og David Akintola ut. Sistnevnte returnerer til danske Midtjyllan­d, men kan komme tilbake. Partene har innledet samtaler om en ny avtale, melder avisa.

Andreas Hagen og Glenn Andersen er også på utgående kontrakt. Andersen pleier å bli enig med Jerv rundt juletider, mens Hagen har signaliser­t overfor Agderposte­n at han ønsker å bli.

– MEGET SKUFFENDE

Rune Jakobsen, daglig leder i Jerv, sier følgende om alle utskiftnin­gene; – Det går hånd i hånd med de spillerne som har utgående kontrakt, og så har treneren tatt en sportslig vurdering. Da er det klart at noen ikke blir med oss videre, sier han.

– Hva med Hagen og Andersen?

– Vi er i dialog med begge to, sier Jakobsen.

– Hvordan vil du oppsummere årets sesong?

– Det ble en rar start, med ti kamper uten seier. Vi følte vi var spillmessi­g bra, men vi fikk ikke uttelling. Over så mange kamper er det ikke bare flaks og uflaks. Vi hadde en god mellomperi­ode, og da kvaliktoge­t røk da vi ikke klarte å score mot Mjøndalen, har slutten vaert meget skuffende, sier Jakobsen.

HISTORISK SESONG

Han understrek­er likevel at det er en historisk sesong i det store bildet for Jerv.

– Klubben går inn i sin fjerde sesong på dette nivået. Det er bra, så må vi se om vi kan bli flinkere i alt – fra spillerlog­istikk, trening og drift av klubb, sier Jakobsen.

Ifølge Grimstad Adressetid­ende er en ny spiss høyt på ønskelista når forsterkni­nger skal hentes inn før 2018-sesongen.

– Det kan hende det må inn noe i alle lagdeler, sier Jakobsen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? David Akintolas (Midtjyllan­d) låneavtale med Jerv har nå gått ut. Det er mulig årets toppscorer returnerer til neste sesong.
FOTO: NTB SCANPIX David Akintolas (Midtjyllan­d) låneavtale med Jerv har nå gått ut. Det er mulig årets toppscorer returnerer til neste sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway