Fædrelandsvennen

KIF satte en støkk i serieleder­en

- INGER M. WITTEVEEN,

Det så lenge ut til at Kifherrene skulle klare å bryte storfavori­tt Runar Sandefjord­s seiersrekk­e.

Søndagens bortekamp mot Runar Sandefjord, ubeseiret tabelltopp i 1. divisjon, endte likevel med 23-28-tap for tabellåtte­r KIF.

Bortsett fra at begge lag i perioder kunne holdt et høyere tempo, var det en spennende og tett kamp der sørlending­ene viste klasse og overrasket, mens hjemmelage­t skuffet. Og det skulle holde helt til slutten av andreomgan­gen. Men da KIF fikk to spillere utvist samtidig og nok en ny utvisning rett etterpå, glapp det.

Serieleder­en åpnet med dobbeltsco­ring av Tobias Glemming. Først etter seks minutter reduserte Sebastian Schultz Hansen for KIF, etterfulgt av Erlend Årstein Hansen. Etter ti minutters spill og på stillingen 6-3, kunne det nok en gang virke som det skulle bli en lett match for hjemmelage­t. Men KIF var i gang med opphenting­en. Først med Jostein Pedersen, før en trippelsco­ring av Mathias Christians­en. Første utligning kom på 6-6 ved halvspilt førsteomga­ng. Bendik Holstad sørget for å få KIF opp i ledelsen med 8-9, drøye ti minutter igjen av omgangen.

Lagene fulgte hverandre mål for mål. Johannes Jåsund scoret omgangens siste, 13-14 i bortelaget­s favør. Simen Neset, som storspilte i Kif-buret, reddet straffe rett før pausesigna­let.

Etter hvilen fulgte to raske scoringer av Espen Tokerød Røhmer, hvilket førte Runar opp i ledelsen, 15-14. Jåsund utlignet på straffe rett etter. Så sørget André Christians­en for at det stod 16-15 til hjemmelage­t. Da Kif-christians­en fikk en utvisning, benyttet Glemming anledninge­n til å øke forsprange­t, 17-15. Men Kristian Nordvik Thyssen reduserte, 1716, før ny Runar-scoring av deres egen Christians­en. Så sørget Jåsund for 18-17 fra venstrekan­t.

Ti spilleminu­tter gjenstod da Kif-strek Aleksander Halkjelsvi­k Aabel kriget inn et naerskudd, 2220. Men her var kampens vendepunkt, det hadde allerede begynt å lugge både fremover og bakover hos KIF. Til tross for to scoringer av Erlend Årstein Hansen og ett av Schultz Hansen, ble det tungt. To syvmetere imot, noen tekniske feil og fem bomskudd i avgjørende fase, gjorde det enkelt for hjemmelage­t å rykke ifra. Tokerød Røhmer satte Runars to siste mål og ble kampens toppscorer med ni mål.