Fædrelandsvennen

Han er årets Start-spiller

Kantspille­ren Espen Børufsen (29) har vaert Starts beste spiller i år.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Utrolig moro. Det å få en sånn pris, betyr mye for meg, sier Børufsen.

Kantspille­ren står bokført med 211 seriekampe­r for Start på øverste nivå. Bare Svein Mathisen, Trond Pedersen og Helge Haugen har flere.

Denne sesongen scoret Børufsen sju ganger og serverte seks målgivende pasninger på sine 29 kamper. Det er en tangering av bestenoter­ingen hans i antall målpoeng (ni mål og fire målgivende i 2010).

Snittet hans på Faedreland­svennens spillerbør­s ble 5,36.

– Jeg synes det har vaert en ganske god sesong for min egen del, sier Børufsen.

Erik Mykland, Pål Lydersen, Fredrik Strømstad, Atle Roar Håland og Jesper Mathisen er blant sørlandspr­ofilene som har blitt kåret til årets spiller i Faedreland­svennen tidligere. Både Lydersen og Mykland har vunnet tre ganger.

– Det er store navn, og det er gøy å bli nevnt i sammenheng med dem. Det er helt klart noe jeg er veldig stolt av, sier Børufsen.

Viktig spiller for start

Administre­rende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, mener prisen er vel fortjent.

– Det er fantastisk at det er en lokal og lojal spiller for Start som står fram og blir årets spiller. Det er noe vi er veldig stolte av. Espen begynner å bli en levende legende. Han er en fantastisk bra fyr, som alltid står på for det beste for klubben, sier Øgrey Brandsdal.

For det er ingen tvil om at Børufsen er en klubbspill­er.

– Jeg har valgt å bli i klubben i så mange år fordi jeg liker klubben veldig godt. Jeg har ekstremt lyst til å oppnå noe med Start, og vinne noe sammen med de andre i klubben. Jeg føler vi fortjener en opptur, sier Jesper Mathisen, som ble årets Start-spiller i 2013, og som hyller 29-åringen.

– Espen er en av spillerne du vet kommer til å spille en viktig rolle også neste år. I perioder denne sesongen har han vaert veldig god, synes jeg. Du vet hva du får med Espen. Han er en som jobber knallhardt, og som alltid gir alt på banen. Denne sesongen har han sju scoringer og seks målgivende, og det er godkjent.

bra utgangspun­kt

Børufsen og resten av Start-gjengen har sin siste fellestren­ing onsdag. Så begynner arbeidet med å forberede seg til neste års eliteserie.

– Jeg skal jobbe for å stå enda sterkere neste sesong, sammenlign­et med hvordan jeg er nå, sier Børufsen.

– Hvordan ser du på perioden som ligger foran dere?

– Jeg mener helt klart at vi har et bedre utgangspun­kt nå, enn vi har hatt de andre gangene vi har rykket opp, sier 29-åringen.

Både vikartrene­r Mick Priest og sportssjef Tor-kristian Karlsen har sagt at Start kan kjempe på øvre halvdel i 2018.

– Det hadde selvfølgel­ig vaert gøy å kjempe i toppen. Jeg tror alle i og rundt klubben er lei av sesongene vi har kjempet for å holde oss i divisjonen. Nå har vi hatt noen opp- og nedrykk, og vi har helt klart lyst til å vise at vi har noe å gjøre i Eliteserie­n, sier Børufsen.

– Vanskelig å få meg Vekk

– Hvor lenge spiller du i Start?

– Nå har jeg kontrakt i Start i to år til. Det er det jeg forholder meg til nå. Jeg har alltid vaert klar på at jeg vil vurdere et tilbud om det kommer noe, men det har aldri vaert noen som har vaert fokuset mitt. Jeg er ekstremt glad for å vaere her nå, og da kan du ikke se bort fra at det blir noen år til, sier Børufsen, som ble pappa for halvannen år siden og bor i nybygd hus på Holte i Randesund.

– Jeg har det kjempegodt her nå, og når jeg trives så godt, er det vanskelig å få meg vekk, sier Børufsen.

Kantspille­ren ble også beste Start-spiller på NTBS spillerbør­s (5,41), etterfulgt av Simon Larsen (5,24) og Daniel Aase (5,17).

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Espen Børufsen ble årets spiller i Faedreland­svennen for 2017-sesongen. Her er 29-åringen avbildet på Sparebanke­n Sør Arena tirsdag.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Espen Børufsen ble årets spiller i Faedreland­svennen for 2017-sesongen. Her er 29-åringen avbildet på Sparebanke­n Sør Arena tirsdag.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Her jubler Espen Børufsen over scoring mot Florø på Sparebanke­n Sør Arena.
FOTO: NTB SCANPIX Her jubler Espen Børufsen over scoring mot Florø på Sparebanke­n Sør Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway