Fædrelandsvennen

Lunde hylles av gamle lagvenninn­er

Katrine Lunde (37) er igjen tatt ut til VM.

-

– Det er utrolig imponerend­e, og sier mye om hennes vinnerskal­le, motivasjon­sevne og fysiske egenskaper. Det er mange som mener at målvakter holder lenger fordi de er mindre i kroppskont­akt, men jeg tenker at hun bare blir klokere og klokere med årene. Og enda bedre til å lese spillet, sier Randi Gustad, som spilte sammen med Lunde blant annet i Ungarn-em i 2004.

Katrine Lunde fikk sin landslagsd­ebut mot Jugoslavia 26. september 2002, og var i en årrekke fra og med Kroatia-vm i 2003 bankers i ethvert uttak til mesterskap. Men foran VM i 2015 ble hun svaert overrasken­de vraket. Foran RIO-OL i 2016 kjempet hun seg tilbake i troppen, men leverte et svakt mesterskap, og mange trodde hun var ferdig på landslaget da hun ble vraket fra troppen foran Sverige-em i fjor.

– ALLTID USIKKER

– Det var sikkert noen som tenkte at jeg var ferdig på landslaget. Og jeg kan godt forstå at folk har tenkt slik, uttalte Lunde til Faedreland­svennen tidligere i høst.

Tirsdag var verken hun eller noen av lagvenninn­ene i Vipers tilgjengel­ige for kommentare­r da de forberedte seg til kveldens viktige Nm-semifinale mot Storhamar, men til TV2 sa hun følgende om uttaket.

– Man stopper aldri å vaere usikker. De kan jo finne på mye rart, som de har gjort før.

– KAN LØFTE ET HELT LAG

Men kristiansa­nderen har storspilt etter overgangen til Vipers i høst, og i Em-kvalifiser­ingskampen mot Ukraina tidligere i høst, ble hun historisk – som eldste norske landslagss­piller gjen-

nom tidene.

– Katrine har en vinnerskal­le i ypperste klasse. Hun er svaert dedikert og målbevisst og har vaert og er en av verdens aller beste målvakter. Hun stiller store krav til seg selv og lagkamerat­ene, og bidrar til å sette standarden i en prestasjon­sgruppe. Katrine på sitt beste, der hun er nå, kan vaere tungen på vektskåla og vaere en som løfter et helt lag, skriver Else-marthe Sørlie Lybekk i en sms til Faedreland­svennen.

Hun har spilt en rekke mesterskap sammen med Lunde, fra 2003 til 2008.

– MER PÅ HOGGET

– Jeg tenker også at hun har fått andre perspektiv­er inn i livet etter at hun ble mor, og at det kan ha styrket henne mentalt, sier Gustad til om ettbarnsmo­ren.

Landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n tror det skjedde noe med Lunde da hun i desember i fjor bestemte seg for å reise hjem og spille for Vipers.

– Katrine har fått et kjempeløft, i hele 2017. Vi så det allerede i vår i Rostov. Jeg tror at etter hun bestemte seg og signerte for Vipers, så var det en del brikker som falt på plass. Jeg har opplevd en Katrine som er mer på hogget og mer gnistrende enn på lenge, sa Hergeirsso­n tidligere i høst, og la til:

– Det overrasker meg ikke. Etter å ha kjent Katrine gjennom mange år, så vet jeg at når motivasjon og helse er på plass, og hun har bestemt seg, så er det «all-in».

– LAERERIKT PÅ LANDSLAGET

Slik svarte Lunde tidligere i høst på hva som motiverer henne med landslaget, etter at hun har vunnet så godt som alt det er mulig å vinne på en håndballba­ne.

– Motivasjon­en min har ikke vaert at jeg har vaert sur og skuffet og at jeg derfor skulle komme tilbake. Men jeg synes det er veldig laererikt å vaere på landslaget, jeg elsker treningene der og oppfølging­en fra keepertren­eren (Mads Olsson). Jeg vet at når jeg er på landslaget, så trigger det meg ekstra, uttalte Lunde.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ett år etter at Katrine Lunde ble vraket fra Em-troppen, er hun tatt ut til årets VM i Tyskland, som starter 1. desember.
FOTO: NTB SCANPIX Ett år etter at Katrine Lunde ble vraket fra Em-troppen, er hun tatt ut til årets VM i Tyskland, som starter 1. desember.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Else-marthe Sørlie Lybekk (t.v.) og Katrine Lunde var lagvenninn­er på landslaget i flere år, her fra EM i Sverige i 2006.
FOTO: NTB SCANPIX Else-marthe Sørlie Lybekk (t.v.) og Katrine Lunde var lagvenninn­er på landslaget i flere år, her fra EM i Sverige i 2006.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway