Fædrelandsvennen

– Hadde vaert rått å skrive historie med Fløy

Fløy har et mål om å utfordre Arendal i toppen av 2. divisjon kommende sesong – med et budsjett som er 11 millioner kroner mindre enn rivalen i Aust.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Det er en drøm som ligger der, så får vi se hvordan stallen ser ut når vi teller opp i april, sier John Olav Norheim.

22-åringen var blant nyhetene da Fløy arrangerte hummerkvel­d for sponsorer og samarbeids­partnere torsdag kveld. Midtstoppe­ren er enig med klubben om en ny ettårskont­rakt, og blir en viktig spiller når Fløy skal jakte en topplasser­ing i 2018.

– Kanskje står vi her neste år og er i 1. divisjon, sa Norheim til de frammøtte på Flekkerøy og høstet stor applaus.

I sportsplan­en til Fløy står det at de skal vaere et topplag i 2. divisjon. Det konkrete målet for neste sesong er ennå ikke satt, men klubben har lyst å ta tilbake posisjonen som det nest beste laget på Sørlandet, etter Start.

Det har ikke Fløy vaert siden 2012. Siden har laget blitt forbigått av Jerv, Arendal og Vindbjart. Sistnevnte rykket ned til 3. divisjon i år.

– Det hadde vaert helt rått i skrive historie med Fløy med et opprykk til 1. divisjon. Det var naere for noen år siden. Det å få lov til å vaere med på noe sånt, i den rollen jeg har i laget nå, hadde vaert ufattelig gøy, sier Norheim.

to millioner i Budsjett

Det var god stemning under torsdagens hummerkvel­d. Supporterg­jengen Raegestime­n var til stede og sang flere sanger, det ble servert en rekke morsomme Fløyhistor­ier, og de som hadde tatt turen fikk også en gjennomgan­g av 2017-sesongen, der øy-klubben sikret opprykket til 2. divi- sjon i suveren stil.

Fløy brukte også anledninge­n til å fri til sponsorene. Klubben har et mål om å øke inntektene med 20–25 prosent. Budsjettet de siste årene har vaert på rundt to millioner kroner.

– Da kan jeg nesten garantere at vi blir en klubb å regne med på øverste halvdel, for å vaere veldig forsiktig, sa Dagfinn Grastveit fra sportslig utvalg i Fløy.

Til sammenlign­ing vil Arendal Fotball ha rundt 13 millioner kroner å rutte med.

– Forhåpentl­igvis klarer vi å sette sammen et godt lag, sier Nikola Trajkovic, Fløys serbiske trener.

Han har allerede signert Nils Petter Andersen fra Jerv. Har går

❞ Vi må ha inn en ny spiss, for vi mistet Christian Tveit i løpet av sesongen. Da er jeg sikker på at vi får et godt lag.

NIKOLA TRAJKOVIC, Fløy-trener

løs på sin tredje periode i klubben. Fløy er også enig med Vindbjarts Sebastian Fredriksen.

– Vi har ikke samme økonomiske ressurser som Arendal og Egersund, men fotball handler ikke bare om penger. Jeg har troen på at vi kan kjempe i toppen neste sesong, sier Trajkovic.

samarbeid med søgne

Dardan Dreshaj, Magnus Ask Mikkelsen, Tony Wo og Sven Fredrik Stray er også ønsket med videre.

– Vi må ha inn en ny spiss, for vi mistet Christian Tveit i løpet av sesongen. Da er jeg sikker på at vi får et godt lag, sier Trajkovic.

Jervs Jakob Toft er et aktuelt navn der. Han er ferdig i Grimstad-klubben, og har tidligere trent med Fløy.

Den nyopprykke­de 2. divisjonsk­lubben presentert­e også en ny intensjons­avtale torsdag. Klubben skal samarbeid med Søgne.

– Avtalen går på utveksling av spillere. Søgne har tradisjone­lt alltid hatt veldig mange unge, lovende talenter, sier Grastveit.

Avtalen erstatter den Søgne har hatt med Vindbjart.

– Når Søgne ser at de har unge, lovende spillere, skal de ha muligheten til å hospitere i Fløy, sier Grastveit.

 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? John Olav Norheim (22, t.v.) og Fløy-trener Nikola Trajkovic tror Fløy kan kjempe i toppen av 2. divisjon i 2018.
FOTO: HÅVARD KARLSEN John Olav Norheim (22, t.v.) og Fløy-trener Nikola Trajkovic tror Fløy kan kjempe i toppen av 2. divisjon i 2018.
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Nils Petter Andersen er tilbake i Fløy. Torsdag var han på hummerkvel­d med sponsorer og samarbeids­partnere. I midten: Oddfinn Pedersen, medlem i Raegestime­n. Til høyre: Per Ole Pedersen, daglig leder i Cemo.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Nils Petter Andersen er tilbake i Fløy. Torsdag var han på hummerkvel­d med sponsorer og samarbeids­partnere. I midten: Oddfinn Pedersen, medlem i Raegestime­n. Til høyre: Per Ole Pedersen, daglig leder i Cemo.
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? John Olav Norheim har forlenget med Fløy. Her står han sammen med Gunnar Martinsen fra hovedstyre­t i klubben.
FOTO: HÅVARD KARLSEN John Olav Norheim har forlenget med Fløy. Her står han sammen med Gunnar Martinsen fra hovedstyre­t i klubben.
 ?? FOTO: FLØY IL ?? Fløy sikret seg opprykk fem runder før slutt etter 2–1 mot Sola på bortebane. Her jubler laget etter kampen.
FOTO: FLØY IL Fløy sikret seg opprykk fem runder før slutt etter 2–1 mot Sola på bortebane. Her jubler laget etter kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway