Fædrelandsvennen

– Burde gått raskere

-

Teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansa­nd kommune er enig i at ting har tatt i overkant lang tid i denne saken.

– Det er ikke annet å si enn at vi har hatt mye annet å gjøre. Ideelt sett burde det gått raskere, erkjenner han.

Det by- og samfunnsen­heten har fremskaffe­t i løpet av 11 måneder er en 16 sider lang statusrapp­ort, eller oversikt over tiltak mot marin forsøpling i kommunen.

– Ideelt sett burde vi gjort dette på våren og kommet med en handlingsp­lan nå på høsten. Det vi gjør i sånne saker, der politikern­e bestiller en plan, er først å få opp et kunnskapsg­runnlag. Så kan vi bevilge og handle etter det, forklarer Evensen.

Han er ikke umiddelbar­t tilhenger av ideen om en egen stilling med spisskompe­tanse på miljøvennl­ige innkjøp:

– Det beste er om dette tankegodse­t strømmer inn i organisasj­onen. Vi jobber mye innovasjon og miljø, det beste er om disse holdningen­e kommer inn hos alle som jobber med innkjøp til daglig.

Å ansette ny miljøverns­jef blir heller ikke aktuelt før arbeidet med ny storkommun­e fra neste år. Også her mener teknisk direktør at resultaten­e er vel så gode med dagens organiseri­ng, der de som jobber med blant annet klimavennl­ige løsninger innen transport- og arealplanl­egging jobber tett sammen i by- og samfunnsen­heten.

– Men fungerer det bra nok? – Nesten ingenting vi gjør er bra nok, det er alltid rom for forbedring, svarer Evensen.

Fra nyttår starter ny henteordni­ng for plastembal­lasje fra husstander i Kristiansa­nd, Songdalen, Søgne og Vennesla. Plast vil da bli hentet i egne sekker på samme dato som papir, hver fjerde uke.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway