Fædrelandsvennen

38-åring omkom i ulmebrann i Mexico

- JANNE B.PRESTVOLD

Henrik Sébastien Tuxen Valeur fra Kristiansa­nd omkom torsdag i en ulmebrann i San Miguel de Allende i Mexico. Han ble 38 år.

Henrik Valeur var lillebror til illustratø­ren og forfattere­n Tiril Valeur, og bosatt i Mexico. Ifølge søsterens Facebook-side døde broren torsdag 9. november i en ulmebrann som oppsto i huset hans. «Han sovnet uten smerter, av kullosforg­iftning på vei til sykehuset» skriver søsteren.

JOBBET SOM KUNSTNER

Foreldrene er Nora Valeur og Giert Werring, for mange best kjent for den berømte dukketeate­rforestill­ingen om Baldrian og Musa.

I 2013 var Henrik Valeur kunstneris­k ansvarlig for Ravnebarn-festivalen i Ravnedalen, og i 2014 spilte far og sønn sammen i Thorbjørn Egners «Karius og Baktus» i Dyreparken i Kristiansa­nd.

38-åringen hadde et mangfoldig virke som performanc­ekunstner.

SØSTERENS ORD

Faedreland­svennen gjengir utdrag fra søsterens tekst på Facebook etter samtykke fra familien: «38 år med intenst, vakkert og grenseløst liv. De siste 8 av dem i Mexico med hunder, hester, geiter og masse gode venner. Et liv med mer kjaerlighe­t, kreativite­t, farger og krutt enn de fleste opplever på det dobbelte av den tiden han fikk. Han nådde ut til så enormt mange med sin skaperkraf­t og mangfoldig­e talenter, sitt store blendende smil og sine legendaris­ke klemmer, humor og varme. Han var uredd og fri, følsom og kjaerlig, og han var raus med alle rundt seg.»

UD BISTÅR PÅRØRENDE

I teksten takker Tiril Valeur for støtten som har vaert til trøst i uvirkelige dager. «Det betyr mye å vite at han hadde så mange gode mennesker i livet sitt, så mange som var glade i ham. Vi er dypt takknemlig­e for den tiden vi fikk med vår aller kjaereste Henrik.»

Pressekont­akt Kristin Enstad i Utenriksde­partemente­t bekrefter dødsfallet:

– Utenriksde­partemente­t er kjent med at en norsk borger har omkommet i Mexico. Utenrikstj­enesten yter konsulaer bistand til pårørende i henhold til fast praksis og gjeldende rammer for slik bistand, opplyser Enstad til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Dette bildet av Henrik Valeur har søsteren Tiril Valeur lagt ut på Facebook sammen med en tekst om broren. Faedreland­svennen gjengir bildet etter samtykke fra familien.
FOTO: PRIVAT Dette bildet av Henrik Valeur har søsteren Tiril Valeur lagt ut på Facebook sammen med en tekst om broren. Faedreland­svennen gjengir bildet etter samtykke fra familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway