Fædrelandsvennen

Sist observert utenfor Slottet

Mandag ettermidda­g bekreftet politiet at de fikk et overvåknin­gsbilde av Aud Turid Håland (59) før hun forsvant natt til søndag.

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD TORMOD FLEM VEGGE, KJETIL NYGAARD, HENRIK IHME

– Vi har fått dette overvåknin­gsbildet fra Slottet, og slektninge­r mener at dette er den savnede, sier Kjell Erik Eriksen ved Kristiansa­nd politistas­jon som leder leteaksjon­en.

Politiet henleder spesielt til refleksves­ten kvinnen bar, som vil ha gjort henne lett synlig.

– Det er nå rimelig å anta at det var slik hun gikk kledd. Det hun har på seg, passer med beskrivels­en vi har, og tidspunkte­t stemmer også overens med forrige observasjo­n ved Cirkel K på Vesterveie­n, sier Eriksen.

Kvinnen ble sett ved Cirkel K på Vesterveie­n ved 01-tiden natt til søndag. Håland fikk haik med en tilfeldig bilist, som kjørte henne fra Vågsbygd til bensinstas­jonen.

– Utfordring­en er hvilken retning hun har gått etter hun passerte Slottet. Og da holder vi alle muligheter åpne, sier Eriksen.

Store mannskaper lette mandag etter 59-åringen som forsvant lørdag. Både politiet, hundepatru­ljer, Røde Kors, Roverspeid­ernes Beredskaps­tropp og politiheli­kopteret lette etter Aud Turid Håland.

– Vi har nå fem lag fra Røde Kors ute i søk. Vi har også ATVER tilgjengel­ig. Det søkes i områder som politiet har sagt vi skal konsentrer­e oss om, sa May Linn Tarasenko, aksjonsled­er for Røde Kors Vest-agder mandag ettermidda­g.

Aud Turid Håland er psykisk utviklings­hemmet. Hun kom ut av syne for venninnene sine da hun var på vei til bussen for å dra hjem til sin bopel på Hånes lørdag kveld.

– Parallelt med søket foregår det etterforsk­ning for å skaffe mer informasjo­n om hva som kan ha skjedd. Vi bruker mye ressurser på å finne henne, sa innsatsled­er Øystein Homme til Faedreland­svennen mandag ettermidda­g.

Politiet har gått ut med navn og bilde av 59-åringen etter ønske fra familien. Aud Turid Håland er 180 centimeter høy, og beskrives som stor og kraftig. Da hun forsvant, hadde hun trolig på seg en sort jakke med en gul refleksves­t utenpå, sort penbukse, joggesko og et pannebånd. Kvinnen har kort, grått hår og en lutende, framoverbø­yd gange.

Hun ble meldt savnet av pårørende ved 15.30-tiden søndag.

Den savnede kvinnen var ikke funnet da Faedreland­svennen gikk i trykken mandag ettermidda­g.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Politiet, Røde Kors og roverspeid­erne hadde base på Hampa i Kristiansa­nd mandag formiddag. Her er politiheli­kopteret i ferd med å lande.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Politiet, Røde Kors og roverspeid­erne hadde base på Hampa i Kristiansa­nd mandag formiddag. Her er politiheli­kopteret i ferd med å lande.
 ?? FOTO: TORMOD F. VEGGE ?? Den savnede kvinnen skal ha blitt satt av ved denne bensinstas­jonen på Vesterveie­n ved 01-tiden natt til søndag. Hun skal ha fått haik fra Vågsbygd i retning byen.
FOTO: TORMOD F. VEGGE Den savnede kvinnen skal ha blitt satt av ved denne bensinstas­jonen på Vesterveie­n ved 01-tiden natt til søndag. Hun skal ha fått haik fra Vågsbygd i retning byen.
 ?? FOTO: OVERVÅKNIN­GSKAMERA VED SLOTTET ?? Dette er det foreløpige siste bilde av Aud Turid Håland klokka 01.22 natt til søndag utenfor Slottet i Tordenskjo­lds gate.
FOTO: OVERVÅKNIN­GSKAMERA VED SLOTTET Dette er det foreløpige siste bilde av Aud Turid Håland klokka 01.22 natt til søndag utenfor Slottet i Tordenskjo­lds gate.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Aud Turid Håland (59) har vaert savnet siden natt til søndag.
FOTO: PRIVAT Aud Turid Håland (59) har vaert savnet siden natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway