Fædrelandsvennen

DNBS mulige regresskra­v

-

Nå som Staten ikke får dekket sitt skattekrav fra Skeie Technology AS, vil garantisti­ller DNB måtte betale. Da er spørsmålet om DNB snur seg rundt og krever regress fra kunden Skeie Technology.

– Det kan ikke utelukkes, selv om det er langt fra selvsagt. DNB har et langt mer profesjone­lt apparat enn en liten oljegründe­r fra Sørlandet. Slike saker som fremmes for bankens kredittkom­ité, skal vaere topp forberedt og banken vil nok kvie seg for å bringe saken inn for en domstol, antyder advokat Tom B. Knudsen.

Under rettsforha­ndlingene i Oslo tingrett var for øvrig Skeiesiden sterkt kritisk til at Finansdepa­rtementet heller gikk på Skeie Technology enn på langt større og rikere DNB. Som det gjengis i dommen:

«(...) Skeie Technology vil også anføre at staten ikke har oppfylt sin tapsbegren­sningsplik­t og/eller brutt den alminnelig­e lojalitets­plikten i garantifor­hold. Staten kunne enkelt få innfridd sitt krav fra DNB Bank, da DNB har et objektivt tilbakebet­alingsansv­ar (...) At staten ikke først har gått på DNB Bank har medført at det er påløpt betydelige ekstra forsinkels­esrenter. DNB har erkjent kravet, noe som underbygge­r at staten ved enkle grep kunne fått kravet innfridd (...) Disse momenter, sett i lys av at statens store eierandel i DNB Bank som fremstår som mulig årsak til statens opptreden, viser at staten ikke har oppfylt sin tapsbegren­singsplikt. (...)»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway