Fædrelandsvennen

Flytt Palmesus til Odderøya

- ARNE GAUTE PEDERSEN,

Mange av beboerne på Tangen er - ifølge avisen nylig - sjenert av de fylleløyer en munter vennegjeng steller i stand på Bystranda noen sommerkvel­der hvert år.

●●Palmesus kalles dette arrangemen­tet, som hvert år besøkes av noen tusen ungdommer - bejublet av byens ordfører og bystyre samt hotell- og handelsnae­ringen.

Jeg har lenge undret meg over at Bystranda som vel er blitt etablert til beste for, og vel også bekostet av, oss som bor i denne byen - kan stenges i en lengre periode midt i badesesong­en - at sandareale­t og området rundt kan tillates tilgriset for resten av sommeren - og at tilførsels­veier til boligene på Tangen kan innsnevres og stenges i dagevis - og at høy musikk skal få plage vettet av de som bor naermest det som foregår bak sperringen­e.

Som formann i Syd-kvadrature­n Velforenin­g ble jeg i sin tid involvert i naboers problemer knyttet til Quartfesti­valen, da denne ble arrangert i Tresse. Som sjelesørge­r for de mest plagede og som kontaktper­son overfor en steil ordfører, som mente at 100 desibel inn på et soverom med lukkede vinduer, det måtte folk tåle. Det var dessverre ikke alle som gjorde det.

Med tiden skjedde en modning - også i byens politiske sirkler. I ordfører Skislands tid investerte nemlig kommunen flere millioner kr - og skapte et trivelig amfi på den tidligere idrettspla­ssen på Odderøya. Til dette ble Quartfesti­valen flyttet de senere årene. Og til det samme amfiet på Odderøya, bør selvfølgel­ig også vennefeste­n til herr Fosseli & co bli flyttet.

Den dagen det er gjennomfør­t, vil vi, som bor i denne byen, få en renere bystrand tilgjengel­ig hele sommeren - beboerne på og rundt Tangen vil slippe lydterror fra sterke basshøytal­ere tett innpå seg i sene sommerkvel­der - og de vil slippe å måtte legitime- re seg for i det hele tatt å få slippe hjem til sin egen bolig. Det er i våre dager blitt moderne å ha flere tanker i hodet samtidig - også blant politikere. Kristiansa­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway