Fædrelandsvennen

Ekstra trigget av ny Cl-sjanse

Vipers har fått blod på tann etter at Bietigheim ga dem en hjelpende hånd i Champions League.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Egentlig er jeg ikke så overrasket. Bietigheim var gode, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen – etter å ha sett det tyske laget slå Buducnost 27–21 hjemme søndag.

Det betyr at Vipers tar igjen laget fra Montenegro dersom de slår dem i Podgorica lørdag, og vil med det sikre avansement til hovedrunde­n i Champions League, selv etter tre strake tap. Men montenegri­nerne har vunnet begge sine hjemmekamp­er – mot Metz og Bietigheim.

– TRIGGER MEG EKSTRA

– Alle sier at det nesten er umulig å vinne der nede. Det trigger meg ekstra, sier Gabrielsen – som ledet Vipers til 29–19-seier i hjemmemøte­t. I den kampen scoret kaptein Kari Brattset fem av målene.

– Det var veldig bra at Bietigheim vant. Nå er det opp til oss selv. Det blir knalltøft å vinne der nede, men vi slo dem komfortabe­lt sist, så muligheten er der absolutt, mener Brattset.

Dersom Vipers vinner, kommer de inn i hovedrunde­n med null poeng, mens for eksempel Vardar fra gruppe C, som Vipers’ gruppe parres med, trolig vil stå med åtte poeng. Dette fordi lagene tar med seg poengene fra grunnserie­n, bortsett fra dem de har plukket mot laget som ryker ut. Det er derfor Vipers står med null poeng, da de fire poengene fra Buducnost-kampene vil strykes.

HELLER CL ENN EUROPALIGA

I tillegg skal Vipers møte FTCRAIL Cargo fra Ungarn og enten Thüringer eller Larvik. Fire av seks lag går videre derfra til kvartfinal­en.

– Hvis vi skal gå til kvartfinal­en, må vi vinne alle hjemmekamp­ene samt én på bortebane. Med åtte poeng kan vi ha vanvittig flaks, og gå videre, sier Gabrielsen – som dog innser at dét scenarioet er lite trolig.

Likevel vil både han og spillerne mye heller fortsette i Champions League enn å ryke ut, og i stedet gå inn i det mindre prestisjet­unge gruppespil­let i Europaliga­en med blanke ark.

UTVIKLING

I den turneringe­n ville Vipers plutselig vaert blant favoritten­e. Bietigheim spilte seg for eksempel helt fram til finalen i Europaliga­en i fjor, der de tapte for franske Brest.

– I Europaliga­en ville vi også fått utvikling og like mange kamper, men på et litt lavere nivå. Men å få møte lag som Vardar og FTC ville vaert fantastisk. Vi vil utvikle oss fordi vi får så mange spillertyp­er og spillesyst­emer å bryne oss på. I dette løpet Vipers nettopp har startet, er laerdom vel så viktig som resultater. Vi vinner ikke Champions League verken i år eller neste år, men vi utvikler oss steg for steg hele veien, forklarer 42-åringen – vel vitende om at daglig leder Terje Marcussen har gått ut med at Vipers skal vinne turneringe­n om tre-fire år.

Gabrielsen får støtte av både Brattset og Jeanett Kristianse­n.

– Jeg tenker at vi må få all erfaring vi kan fra Champions League, sier kapteinen.

– Jeg vil gjøre alt som står i min makt for at vi ikke skal gå ned et hakk, sier Kristianse­n.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? Vipers har hatt mye å juble for i både serien og i cupen mens det har lugget litt i Champions League.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX Vipers har hatt mye å juble for i både serien og i cupen mens det har lugget litt i Champions League.
 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen jubler for scoring under hjemmekamp­en mot Budocnost – en kamp Vipers vant 29-19.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Vipers-trener Kenneth Gabrielsen jubler for scoring under hjemmekamp­en mot Budocnost – en kamp Vipers vant 29-19.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway