Fædrelandsvennen

Nå skal det spøke

Kristiansa­nd Dyrepark investerer rundt ti millioner kroner i å skremme livet av små og store.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Juni 2018 åpnes Spøkelsesh­uset.

– Hele ideen er å bevege seg i de forskjelli­ge universene til Kaptein Sabeltann, oppleve hans mørkeste mareritt og fiender. Som gjest skal du set- te deg i hans sted, opplyser dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot.

Det betyr at man må påregne å hanskes med typer som Greven av Gral, jungelfyrs­ten Maga Kahn og Grusomme Gabriel.

Da kan det vaere lurt å ha ei hånd å holde i.

SABELTANN RUNDER 30 år

Investerin­gen er på mellom sju og ti millioner kroner, og byggeprose­ssen starter i disse dager.

Man bruker skallet av det gamle heksehuset innerst i Sabeltanns Verden, som utvides og ominnredes til et vindskeivt og skummelt spøkelsesh­us.

Dyreparken har tre solide bein å stå på: Dyrene, Sabeltann og Egner-universet. De siste årene er det sistnevnte som har fått mest av pengene.

Neste år er det den kjente sjørøveren som kaprer brorparten av potten.

– Kaptein Sabeltann runder 30 år i 2019. Gjestene melder tilbake at de ønsker mer aktivitet i Sabeltanns Verden. Den trenger et løft, og vi ønsker den skal skinne til 2019, sier direktøren.

Prosjektet planlegges av parkens underholdn­ingsavdeli­ng i samarbeid med opphavsman­n Terje Formoe, som ikke uventet gleder seg som en unge:

– Det har vaert veldig vanskelig å holde på hemmelighe­ten om hva vi har planlagt for neste år. Jeg føler meg sikker på at dette blir et spøkelsesh­us man aldri har sett maken til og det blir spennende å gi folk flest et helt nytt innblikk i Kaptein Sabeltannu­niverset, sier Formoe i en pressemeld­ing.

I tillegg investeres tre-fire millioner kroner i ny og oppgradert Sirkus Jesper-forestilli­ng og Sabeltann-forestilli­ng. Den kanskje mest populaere kveldsfore­stillingen vender tilbake, nemlig Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt.

I tillegg kommer økte driftsutgi­fter, i form av skuespille­re og ansatte.

«BARE» 950.000 BESØKENDE

De to siste årene har antall besøkende i Dyreparken bikket millionen. Det vil ikke skje i 2017, ifølge direktøren.

– Vi kommer til å vaere rett un- der, men levere veldig bra resultat likevel, antakelig topp tre gjennom tidene. Når vi summerer for oss selv er vi godt fornøyd, sier Per Arnstein Aamot.

Topp tre tilsvarer et resultat på rundt 40 millioner kroner av en omsetning som de senere år har ligget rundt 330 millioner.

– Hva skyldes nedgangen?

– Jeg vil trekke fram de to siste ukene i juli, da vi blant annet hadde fire dager med sammenheng­ende regn. Én av dagene var det under 5000 gjester, det kan jeg nesten ikke huske vi har hatt før. Med den type høljeregn rammes vi, siste uka så vi at en del reiste hjem, svarer Aamot.

 ?? FOTO: JOACHIM BARRUM/DYREPARKEN ?? Dette er en konseptski­sse av Spøkelsesh­uset i Kaptein Sabeltanns Verden.
FOTO: JOACHIM BARRUM/DYREPARKEN Dette er en konseptski­sse av Spøkelsesh­uset i Kaptein Sabeltanns Verden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway